2008. április 3. 08:49

Hanák Gábor, aktuárius április 1-jétől igazgatóként dolgozik a KPMG-nél, ahol főként a társaság pénzügyi szektorbeli ügyfeleinek nyújt aktuáriusi és számviteli tanácsadási szolgáltatásokat.

Hanák Gábor

Hanák Gábor 17 éve dolgozik a biztosítási szektorban, 2001 óta szakértőként látott el aktuáriusi feladatokat a KPMG – az ország vezető könyvvizsgáló társasága - auditügyfélkörénél.

Hanák Gábor az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematikus szakán végzett, egyetemi doktor, posztgraduális aktuáriusi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg 1999-ben. Pályafutását a Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Kutató Intézetében kezdte, kutatás és alkalmazott matematika területeken.

Sokéves tapasztalatot szerzett többek között a Garancia Biztosító vezető aktuáriusaként, a Glória – Swiss Life Biztosító vezérigazgatójaként, valamint az Endaira Aktuáriusi, Biztosítási és Pénzügyi Szaktanácsadó Kft. alapítójaként és ügyvezetőjeként. Emellett több éve oktatóként is tevékenykedik az ELTE Valószínűségelméleti és Statisztika Tanszékén, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Magyar Aktuárius Társaság (MAT) alapító tagja, 1995-1999 között elnöke, majd ügyvezetőségi tagja, jelenleg ismét elnöke. A MAT delegáltja az európai (Groupe Consultatif - GC) és a nemzetközi aktuáriusi szövetségben (IAA).

1999-től 2003-ig a MAT delegáltja a Pénzügyminisztérium által a biztosítási törvény módosítására létrehozott bizottságban. A Magyar Életbiztosítási Orvosok Társaságának tagja.
Rendszeresen ad elő szakmai konferenciákon a biztosítási szerződésekre vonatkozó IFRS, illetve a Szolvencia II projekt témákban.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.