2008. április 3. 08:49

Hanák Gábor, aktuárius április 1-jétől igazgatóként dolgozik a KPMG-nél, ahol főként a társaság pénzügyi szektorbeli ügyfeleinek nyújt aktuáriusi és számviteli tanácsadási szolgáltatásokat.

Hanák Gábor

Hanák Gábor 17 éve dolgozik a biztosítási szektorban, 2001 óta szakértőként látott el aktuáriusi feladatokat a KPMG – az ország vezető könyvvizsgáló társasága - auditügyfélkörénél.

Hanák Gábor az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematikus szakán végzett, egyetemi doktor, posztgraduális aktuáriusi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg 1999-ben. Pályafutását a Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Kutató Intézetében kezdte, kutatás és alkalmazott matematika területeken.

Sokéves tapasztalatot szerzett többek között a Garancia Biztosító vezető aktuáriusaként, a Glória – Swiss Life Biztosító vezérigazgatójaként, valamint az Endaira Aktuáriusi, Biztosítási és Pénzügyi Szaktanácsadó Kft. alapítójaként és ügyvezetőjeként. Emellett több éve oktatóként is tevékenykedik az ELTE Valószínűségelméleti és Statisztika Tanszékén, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Magyar Aktuárius Társaság (MAT) alapító tagja, 1995-1999 között elnöke, majd ügyvezetőségi tagja, jelenleg ismét elnöke. A MAT delegáltja az európai (Groupe Consultatif - GC) és a nemzetközi aktuáriusi szövetségben (IAA).

1999-től 2003-ig a MAT delegáltja a Pénzügyminisztérium által a biztosítási törvény módosítására létrehozott bizottságban. A Magyar Életbiztosítási Orvosok Társaságának tagja.
Rendszeresen ad elő szakmai konferenciákon a biztosítási szerződésekre vonatkozó IFRS, illetve a Szolvencia II projekt témákban.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.