<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hanák Gábor, aktuárius április 1-jétől igazgatóként dolgozik a KPMG-nél, ahol főként a társaság pénzügyi szektorbeli ügyfeleinek nyújt aktuáriusi és számviteli tanácsadási szolgáltatásokat.

Hanák Gábor

Hanák Gábor 17 éve dolgozik a biztosítási szektorban, 2001 óta szakértőként látott el aktuáriusi feladatokat a KPMG – az ország vezető könyvvizsgáló társasága - auditügyfélkörénél.

Hanák Gábor az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematikus szakán végzett, egyetemi doktor, posztgraduális aktuáriusi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg 1999-ben. Pályafutását a Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Kutató Intézetében kezdte, kutatás és alkalmazott matematika területeken.

Sokéves tapasztalatot szerzett többek között a Garancia Biztosító vezető aktuáriusaként, a Glória – Swiss Life Biztosító vezérigazgatójaként, valamint az Endaira Aktuáriusi, Biztosítási és Pénzügyi Szaktanácsadó Kft. alapítójaként és ügyvezetőjeként. Emellett több éve oktatóként is tevékenykedik az ELTE Valószínűségelméleti és Statisztika Tanszékén, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Magyar Aktuárius Társaság (MAT) alapító tagja, 1995-1999 között elnöke, majd ügyvezetőségi tagja, jelenleg ismét elnöke. A MAT delegáltja az európai (Groupe Consultatif - GC) és a nemzetközi aktuáriusi szövetségben (IAA).

1999-től 2003-ig a MAT delegáltja a Pénzügyminisztérium által a biztosítási törvény módosítására létrehozott bizottságban. A Magyar Életbiztosítási Orvosok Társaságának tagja.
Rendszeresen ad elő szakmai konferenciákon a biztosítási szerződésekre vonatkozó IFRS, illetve a Szolvencia II projekt témákban.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.