2008. március 27. 09:24

Magyar devizakereskedők azzal számolnak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn emeli az irányadó kamatot a jelenlegi 7,5 százalékról. A várt növelés mértéke kapcsán azonban megoszlanak a vélemények.

A Reuters által megkérdezett 13 kereskedő közül hat szerint 50 bázispontú emelésre kerül sor, további hat ennél szerényebb, 25 bázispontú növelést vár, míg egy kereskedő szerint marad a jelenlegi kamatszint. Magyarországon tavaly szeptember óta nem változott az alapkamat.

A kereskedők szerint a kamatemelés mértéke attól függ, hogy a hétfői kamatdöntő ülésig miként alakul a forint árfolyama. Szakértők véleményének az átlaga szerint a hétfői kamatdöntő ülés után az euró 255-258 forint közötti sávba mozog majd.

Röviddel 18 óra előtt az euró 256,82 forintot ért az egy nappal korábbi 256,28 forint után (+0,21 százalék). A dollár 162,88 forinton volt a keddi 163,73 forintot követően (-0,52 százalék).

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.