Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Lázár Jánosnak láthatóan nem tetszik az együttműködés.

A nyár egyik érdekes híre volt, hogy a Fradi sört az elmúlt egy évben kormányzati attak alatt álló holland sörgyártó, a Heineken szálltja. Az erről szóló szerződést augusztus elején írta alá Kubatov Gábor, az FTC elnöke és José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Megállapodtak 

A választás érdekességét az adja, hogy a Heineken az ezt megelőző hónapokban az egyik leginkább támadott multi volt. A magyar kormány több tagja is sérelmezte, ahogy a holland cég romániai érdekeltsége ütközésbe került az egyik erdélyi kis sörgyártóval. A Csíki, mint brand a hollandoké volt, de a részben magyar tulajdonosok kezében lévő másik vállalkozás Igazi Csíki Sör néven dobott piacra terméket. A névjegyvita odáig fajult, hogy Lázár János személyesen kereste fel a magyar hátterű vállalkozást, s tett hitet a támogatása mellett.

Az ügy súlyát jelzi, hogy a parlamentben is felkereste egy holland delegáció Lázár titkárságát, ahol állítólag emelt hangú diskurzus folyt a felek között. Mindezt pedig betetőzte az a törvényjavaslat, amelyet csk lex Heineken-ként emlegetnek a sajtóban. Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát szigorító javaslat a vörös csillag feltüntetését tiltaná meg a termékeken. Vagyis azt a logót, amit a Heineken a múlt század elején kezdett használni. A cég szerint ennek spirituális jelentése van, a magyar kormány azonban csak az önkényuralmi jelképet látja az ábrázolásban. Tény ugyanakkor, hogy a legkeményebb kommunista időkben a Heineken eltekintett a vörös szín használatától.

A javaslatról még nem döntött a parlament, előbb Brüsszelben kellett megfuttatni, hogy kompatibilis-e az uniós joggal. időközben azonban Erdélyben sikerült megoldást találni a sörgyártók vitájában, amely mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot jelentett.

Csakhogy Lázár nem vonta vissza az általa is jegyzett előterjesztését, kitart mellette. Éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, mit szól a Fradi és a Heineken megállapodásához. A miniszter szavaiból az derült ki számunkra, hogy nem repes az örömtől.

"Meglátjuk, hogy marad-e rajta vörös csillag" - mondta portálunknak, mikor megkérdeztük mit szól ahhoz, hogy az állítólag a nemzet csapatának tartott FTC sörét a Heineken gyártja.

Emiatt egyébként nyugodt lehet a miniszter, ugyanis a terméken nem szerepel a Heineken logója, csak a Ferencvárossal kapcsolatos díszítő elemek.

Abból is nyilvánvaló, hogy Lázárnak baja van a megállapodással, amit ezután mondott.

"A foci sok mindent fölülír, ezzel kapcsolatban van véleményem, de azt inkább megtartom magamnak. Nyilván a futballklubnak kell eldöntenie, hogy mi és mennyit ér."

Ebből számunkra az jön le, hogy a miniszter más együttműködő partnert szívesebben látott volna a Ferencváros mellett, Kubatovék választását nem tartja szerencsésnek. A Fradi elnöke egyébként azzal méltatta a megállapodást, hogy a Heinekennek és az FTC-nek is azonos céljaik vannak, piacvezetők akarnak lenni. Szerinte a két cégben azonos, hogy nyerni akarnak. A fradi.hu oldalon megjelent beszámoló szerint arról s beszélt hogy két, a maga területén rendkívül sikeres, elismert, népszerű és komoly hagyományokkal bíró és azokat ápoló fél talált egymásra.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.