2003. július 21. 14:56

Az Európai Bizottság elfogadta csaknem az összes létező nemzetközi beszámolókészítési standardot (International Financial Reporting Standards – IFRS, korábban IAS), ugyanakkor fontos lenne, hogy mielőbb szülessen megoldás a most elutasított, a pénzügyi instrumentumok elszámolásának módját rögzítő standardokról is.

"Az IFRS magyar nyelvű elérhetősége ugyanakkor további fejlődési lehetőségeket nyithat meg a magyar számvitel számára, és különösen jó alapot ad ahhoz a megkezdődött folyamathoz, amelynek célja a magyar számviteli szabályozás újragondolása nemzeti számviteli standardok formájában" – mondta Boros Judit, a KPMG senior menedzsere, az IFRS magyar nyelvű fordításának szakmai véleményezését végző munkacsoport vezetője.


Az Európai Parlament (EC) No 1606/2002 Rendelete és az Európai Bizottság 2002. július 19-i döntése a nemzetközi számviteli standardok alkalmazásáról 2002. szeptember 11-én lépett hatályba. A fent említett Rendelet előírja, hogy minden, 2005. január 1-jén illetve azt követően kezdődő pénzügyi évre az uniós országok tőzsdéin jegyzett cégeknek kötelező lesz az IFRS-standardok, valamint a Rendeletben rögzített eljárások szerint készíteniük konszolidált pénzügyi beszámolóikat. Az Európai Bizottság döntését egy standard elfogadásáról a Bizottság számviteli szabályozással foglalkozó szakbizottsága hozza meg, a testület a tagállamok képviselőiből áll. Az Európai Bizottság számviteli szabályozással foglalkozó szakbizottsága (Accounting Regulatory Committee) 2003. július 16-án ratifikálta az IFRS standardok elfogadásáról szóló bizottsági döntést.


3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!