TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Bizottság elfogadta csaknem az összes létező nemzetközi beszámolókészítési standardot (International Financial Reporting Standards – IFRS, korábban IAS), ugyanakkor fontos lenne, hogy mielőbb szülessen megoldás a most elutasított, a pénzügyi instrumentumok elszámolásának módját rögzítő standardokról is.

"Az IFRS magyar nyelvű elérhetősége ugyanakkor további fejlődési lehetőségeket nyithat meg a magyar számvitel számára, és különösen jó alapot ad ahhoz a megkezdődött folyamathoz, amelynek célja a magyar számviteli szabályozás újragondolása nemzeti számviteli standardok formájában" – mondta Boros Judit, a KPMG senior menedzsere, az IFRS magyar nyelvű fordításának szakmai véleményezését végző munkacsoport vezetője.


Az Európai Parlament (EC) No 1606/2002 Rendelete és az Európai Bizottság 2002. július 19-i döntése a nemzetközi számviteli standardok alkalmazásáról 2002. szeptember 11-én lépett hatályba. A fent említett Rendelet előírja, hogy minden, 2005. január 1-jén illetve azt követően kezdődő pénzügyi évre az uniós országok tőzsdéin jegyzett cégeknek kötelező lesz az IFRS-standardok, valamint a Rendeletben rögzített eljárások szerint készíteniük konszolidált pénzügyi beszámolóikat. Az Európai Bizottság döntését egy standard elfogadásáról a Bizottság számviteli szabályozással foglalkozó szakbizottsága hozza meg, a testület a tagállamok képviselőiből áll. Az Európai Bizottság számviteli szabályozással foglalkozó szakbizottsága (Accounting Regulatory Committee) 2003. július 16-án ratifikálta az IFRS standardok elfogadásáról szóló bizottsági döntést.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.