2016. április 29. 11:22

A márciusi stagnálás után áprilisban csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben - közölte pénteken az Eurostat.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának gyorsbecslése szerint az eurózónában áprilisban 0,2 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex.

A szolgáltatások árszintje 1,0 százalékkal, az élelmiszereké, a szeszesitaloké és a dohányáruké pedig 0,8 százalékkal emelkedett, míg az energiaárak 8,6 százalékkal estek.

Az idén januárban 0,3 százalékkal emelkedtek, februárban 0,2 százalékkal csökkentek, márciusban pedig stagnáltak a fogyasztói árak az euróövezetben.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.