<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A gazdasági növekedési ütem lassulását jelzi a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön kiadott augusztusi indikátora.

Az aktuális trendtől való eltérés előrejelzésére szolgáló CLI (Composite Leading Indicator) az OECD egészére vonatkozóan az augusztusi makrogazdasági adatok alapján 99,9 pontra csökkent a júliusi 100,0 pontról. Júniusban 100,1 pont, májusban 100,2 pont volt a mutató értéke.

A párizsi gazdasági szervezet kutatói a növekedési lendület gyengülését mutatták ki az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban, valamint az Egyesült Királyságban és Kanadában. A német, valamint az euróövezeti gazdaság egésze a stabilitás jeleit mutatja az OECD tanulmánya szerint, ezen belül pedig a francia és az olasz gazdaság az erősödés jeleit.

A feltörekvő gazdaságok sorában Kína mellett Brazília és Oroszország is veszít növekedési lendületéből, India növekedése viszont erősödik.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.