Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A volt lengyel elnök szobrára is jut pénz az végi kasszaürítéskor.

Amikor december közepén megkérdeztük Lázár Jánost, hogyan alakulhat az év végén az államháztartás egyenlege, és a terven felül érkező bevételekből mennyit akarnak lekötni a miniszterek, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy 30-50 milliárd forint többletkiadásra nyújtottak be igényt a tárcavezetők az év utolsó kormányülésén.

Orbán Viktor kormányfő és Erdei Zsolt 

Ehhez képest az elmúlt napokban megjelent Magyar Közlönyök alapján bőven 200 milliárd forint felett költött el a kormány, saját hatáskörben. Elsősorban egyházi, sportcélú, valamint turisztikai és szociális, oktatási tételek találhatók a listán. Mindenképpen érdemes kiemelni, hogy csak az egyházak támogatására mintegy 100 milliárd forintot szán a kormány.

Az erre az évre tervezett 2,4 százalékos egyenleget vélhetően ez sem fogja veszélyeztetni, mindenesetre az kiderült, hogy nincs új a nap alatt: ha eljön az év vége, és úgy áll az államkassza, a minisztériumok igyekeznek besöpörni a lehető legtöbb forrást. Így, a választáshoz közeledve pláne ez a helyzet.

A különböző támogatások közt találjuk azt a 452 millió forintot, amit Erdei Zsolt erdélyi ökölvívó akadémiájára utal át a kormány. A gyergyószentmiklósi központú Erdélyi Madárfészek Godako Ökölvívó Akadémia beruházását a Magyar Ökölvívó Szövetségen keresztül patronálja a magyar állam. A gyergyói Godako boksz klub és a Madár becenévre hallgató olimpikon magyarországi akadémiája között az év elején alakult ki együttműködés, amely a jelek szerint mostanra ért a megvalósítás fázisába.

A szociális, egészségügyi célú kiadások közt találjuk azt a 450 millió forintot, amit a Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak ágyainak cseréjére különített el a kormány december végén.

Végül érdemes említést tenni arról a 128 millió forintról, amit a „Kaczynski-szoborra” ad a kormány, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-n keresztül. Vélhetően a 2010-es szmolenszki légi katasztrófában elhunyt lengyel elnök, Lech Kaczynski emlékére állítandó szoborról van szó. A Fővárosi Közgyűlés december elején döntött az emlékmű felállításáról a II. János Pál pápa téren.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.