2017. január 12. 14:04

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országának tekinthető - jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János pedig bár cáfolta, hogy bárkit is ki akarnának söpörni, megértést kért Németh Szilárd számára.

A kormánypárti politikus kifejtette: Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a "lányok, asszonyaink" biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye. 

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el. 

Úgy értékelt: az elmúlt két évben Magyarország eminensen teljesítette a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeit, amelyek hozzájárultak a magyar és az európai határok védelméhez. Ugyanakkor Európát továbbra is célpontnak tekintik az illegális bevándorlók - folytatta -, hozzátéve: bőven van utánpótlás, és az útvonalakat nem a nemzetközi erők, hanem bűnözők ellenőrzik. 
 
 

A fideszes politikus felidézte a 2015-től hozott kormányzati intézkedéseket, és kitért az alaptörvény módosítására, amelyet az ellenzék nem támogatott, és megérhették, hogy a Jobbik és a baloldali ellenzék összeborult, "Gyurcsány és Vona közösen akadályozták meg a változtatást."

Németh Szilárdot a sajtótájékoztatón kérdezték a civil szervezeteket érintő korábbi kijelentéseiről. A Fidesz alelnöke azt mondta, lehet, kicsit erősen fogalmazott, de a lényeget és a tartalmat illetően fenntartja véleményét. Most inkább - ahogy fogalmazott - nem akart a szavakon lovagolni. 

Nincs szó eltakarításról, a kulcsszó az átláthatóság. Világossá kívánják tenni a magyar embereknek, hogy "ki kicsoda", kik ezek a szervezetek, kinek az érdekeit képviselik, valamint milyen forrásból működnek, s hogyan élnek ezeknek a szervezeteknek a vezetői, honnan kapnak pénzeket - sorolta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy az elmúlt 48 óra őt igazolta, és nem tőle riadtak meg az "álcivil" szervezetek, hanem önmaguktól.

Hozzátette: a civil szervezetek 99,9 százaléka rendben van, nem finanszírozzák őket nagyhatalmak, és nem kérik őket, hogy a szabadon választott magyar parlamentre, kormányra "brutális nyomást" gyakoroljanak. Szerinte az "álcivil" szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, s ha tevékenységük a magyar emberek érdekei ellen folyik, akkor semmi keresnivalójuk. 
 
Kérdésre elmondta, hogy ugyanakkor a lelkesen politizáló és kampányoló CÖF-öt rendes civil szervezetnek tartja, nem pedig álcivilnek. Szerinte a magyar civil szervezetek 99 százaléka teljesen rendben van, mert nem nagyhatalmak fizetik őket azért, hogy „brutális nyomást gyakoroljanak a kormányra”.
 
A CÖF-nél nem is vizsgálták titkosszolgálati eszközökkel, hogy képviselnek-e idegen érdekeket, mert szerinte egyértelmű, hogy a kormány mellett állnak - olvasható a 444-en.

„Ez egyértelmű, azt gondolom, mert ha a háttérhatalom állna a CÖF mellett, akkor ott állna ugyanazon az oldalon, mint a többiek”.

Nem gondolja, hogy a CÖF beleszólt volna a politikába, mert az a politika, ami mellett kiáll a Békemenet, az egy választáson, egy megmérettetésen, az egy legitimációs próbán átesett politika. Ott nyílt lapok vannak, ki támogatja, mennyivel, hogy kalapolják össze a pénzt, kik szervezik, mit csinálnak, miből élnek. A másik helyen ez nem látszik.

"Ott egyértelmű, hogy idegen érdekeket szolgálnak a magyar érdekekkel szemben. Tehát azzal az érdekkel szemben, amiről az emberek véleményt mondtak”. 

Felhozta a 4-es metróval kapcsolatos korrupciós ügyeket, majd a következőket mondta:
 
"Magyarország ebben is egy kicsit atipikus, mert Magyarországon igazából most is az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel, nem pedig a hatalmon lévő pártok."
 
Megemlítette azt is, hogy Barack Obama leköszönő amerikai elnök olyan törvényjavaslatot kezdeményezett, amely a rémhírek terjesztésének megakadályozásáról, és a külső idegen befolyásoló tényezők kiiktatásáról szól. Jelezte: ezt a törvényjavaslatot tanulmányozzák. 

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy a magyar emberek érdeke-e, hogy a Transparency International küzdjön a korrupció ellen, úgy reagált, a magyar embereknek az az érdeke, hogy mindenki küzdjön ellene.

A civilek elleni hangulatkeltés szóba került a mai kormányinfón is. Lázár János szerint felkavarta a magyar és a nemzetközi érdeklődést a civilek ellenőrzéséről kapcsolatos vita, de még semmilyen javaslatot nem terjesztettek be - írja az Index.

A kormány nem fog dönteni senkinek az elsöpréséről, eltakarításáról
 
- mondta Lázár, ugyanakkor szerinte mindenkinek joga van megtudni azt, hogy ki akarja befolyásolni az ország ügyeit. "Aki a politikában részt vesz, vállalnia kell a nyilvánosságot."
 
Lázár János szerint a vagyonnyilatkozat az egyik módja lehet a civil szervezetek forrásainak megismerésében.

Németh Szilárd és Hollik István nyilatkozatáról azt mondta, hogy megértést szeretne kérni a "nemzeti oldali politikusainak". Meg kell érteni, hogy "a nemzeti oldalon sokan érzékenyen reagálnak a külföldről érkező befolyásolási folyamatokra". Lázár azt mondta később újságírói kérdésre, hogy nem fog elhatárolódni Németh Szilárdtól,

a megfogalmazásban lehetett volna megfontoltabb, de abszolút értjük, miről beszélt.
 
A nemzeti oldal érzékenysége azért erősödött különös módon, mert  külföldi segítséggel szervezték a félmillió illegális bevándorlót Magyarországra. Lázár meg is nevezte Soros Györgyöt, aki "valódi ellenzéki hiányában jelenti a valódi ellenzéket". 
 
76,7 milliárdos bírság a négyes metró ügyében

Az OLAF, vagyis az európai csalásellenes hivatal lezárta a négyes metróval kapcsolatos vizsgálatát, ennek áttanulmányozása után a kormány ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Lázár szerint a jelentés "egy nemzetközi baloldali bűncselekményre", amelyet Demszky Gábor vezetésével követhettek el. A 76,7 milliárd forintos büntetést át fogják hárítani. 
 
MTI - 444.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.