2008. március 28. 15:14

Megoszlanak a vélemények, hogy a kormány nyugdíjemelési javaslata a népszerűségi adatokra válasz, vagy szociális érzékenységét mutatja, mindenesetre gőzerővel folyik a munka, hogy az 1,1 százalékkal nagyobb összeget májusban már vihessék a postások.

Megkezdődtek a szükséges munkálatok a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál annak érdekében, hogy az érintettek lehetőség szerint már májusban kézhez kaphassák az emelt összegű nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó összeget.

A kormány szerdai ülésén döntött a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások 1,1 százalékos rendkívüli emeléséről, januárig visszamenően. A döntéssel átlagosan 850 forintos emelésben részesül az érintett, mintegy 2,7 - 2,8 millió nyugdíjas.

A kormány a januári 5 százalékos nyugdíjemelés után, az inflációs előrejelzés változását figyelembe véve határozott úgy, hogy idén már az év első felében korrigálja a nyugdíjak összegét.

A nyugdíjakat érintő 5 százalékos januári emelés átlagos összege 3 600 forint volt. A tavaszi újabb, 1,1 százalékos emelés átlagosan további mintegy 850 forint járuléknövekedést jelent. Átlagosan tehát havonta 4 500 forinttal kapnak többet a jogosultak, mint 2007-ben. Az emelések után az öregségi nyugdíj átlagosan 88-89 ezer forint lesz.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.