2008. március 28. 15:14

Megoszlanak a vélemények, hogy a kormány nyugdíjemelési javaslata a népszerűségi adatokra válasz, vagy szociális érzékenységét mutatja, mindenesetre gőzerővel folyik a munka, hogy az 1,1 százalékkal nagyobb összeget májusban már vihessék a postások.

Megkezdődtek a szükséges munkálatok a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál annak érdekében, hogy az érintettek lehetőség szerint már májusban kézhez kaphassák az emelt összegű nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó összeget.

A kormány szerdai ülésén döntött a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások 1,1 százalékos rendkívüli emeléséről, januárig visszamenően. A döntéssel átlagosan 850 forintos emelésben részesül az érintett, mintegy 2,7 - 2,8 millió nyugdíjas.

A kormány a januári 5 százalékos nyugdíjemelés után, az inflációs előrejelzés változását figyelembe véve határozott úgy, hogy idén már az év első felében korrigálja a nyugdíjak összegét.

A nyugdíjakat érintő 5 százalékos januári emelés átlagos összege 3 600 forint volt. A tavaszi újabb, 1,1 százalékos emelés átlagosan további mintegy 850 forint járuléknövekedést jelent. Átlagosan tehát havonta 4 500 forinttal kapnak többet a jogosultak, mint 2007-ben. Az emelések után az öregségi nyugdíj átlagosan 88-89 ezer forint lesz.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek november legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 528 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.