<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott különféle jogcímeken mintegy 105 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne eljuttatni az MVH a gazdáknak - mondta az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

Gyuricza Csaba közölte: a keddi nappal 36 ezer gazdálkodónak kezdték meg az egyszerűsített kistermelői támogatások kifizetését. Összességében 51 ezren kapnak ilyen támogatást. 

Hozzátette: a támogatások 70 százalékát fizeti ki Magyarország előlegként, szemben a korábbi 50 százalékkal, amit az unió magyar javaslatra fogadott el. Az előlegeket október közepétől november végéig fizették ki, a további kifizetések 2016 júniusig megtörténnek.

Ismertetése szerint minden eddiginél több, 35 különböző jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók - így például állattenyésztés-, növénytermesztés,- vagy területalapú támogatások -,  eddig 8 különböző jogcímen indult meg az előlegfizetés.

Kitért arra: Magyarország az egyetlen tagállam, amelyik nemzeti hatáskörben vállalta, hogy ilyen sok jogcímen fizet előleget. Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban sem indult még meg az előlegfizetés, ami a magyar gazdáknak versenyelőnyt jelenthet - jelezte.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.