TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A nehéz helyzetbe került családokon kíván segíteni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) törvénymódosító javaslata, amellyel két és fél hónapra terjesztenék ki a kilakoltatási moratóriumot - közölte Harrach Péter frakcióvezető keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy eddig december 1-től március 1-ig tartott ez az időszak, amely, ha javaslatukat elfogadják november 15-től április 30-ig terjedne ki. Ezzel a nehéz helyzetbe került családok lélegzethez jutnának, és nem fenyegetné őket a kilakoltatás a hideg időszakban - mutatott rá a KDNP-s politikus, aki ritka jelenségnek tartotta a magyar parlamentben, hogy valamennyi frakció támogatta előterjesztésüket.

Harrach Péter kitért arra is: a három hónapnál régebb óta tartozó 135 ezer hiteles kisebb része devizaadós, míg a többségüknek közüzemi tartozása van.

(Fotó: MTI)

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője felidézte az adósságrendezés érdekében hozott intézkedéseket is, közte a végtörlesztést, ami 170 ezer szerződést érintett, a nemzeti eszközkezelő létrehozását, ami 35 ezer család lakhatását oldotta meg, és az árfolyamgátat, amivel 172 ezer család tudott élni. A legjelentősebb lépésként a bankok elszámolását jelölte meg, amelyeknek 1000 milliárd forintot kellett visszafizetniük. Kitért továbbá a KDNP kezdeményezésére a magáncsőd bevezetésére, és a bírósági végrehajtásról szóló módosításokra. Megjegyezte: 1014 ingatlan került a közelmúltban bírósági árverezésre, fele száz százalékos áron, fele efölötti, átlagosan 135 százalékos értéken. Volt értelme a vonatkozó módosításnak - állapította meg Harrach Péter.

Frissítés:
A parlament egyhangúlag, 176 igen szavazattal fogadta el a javaslatot.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.