<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus minden pályázatát meghirdeti a kormány 2017. június 30-ig, összesen 12 ezer milliárd forint keretösszegben - mondta a Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón Győrben.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy az idén még 133 pályázati kiírás jelenik meg. A felgyorsított pályáztatás olyan előnyhöz juttatja majd a vállalkozásokat, önkormányzatokat és civil szervezeteket, amelyek révén növelni tudják versenyképességüket, munkahelyeket teremthetnek, hozzájárulhatnak az ország exportképességének növekedéséhez, ezáltal a magyar gazdaság bővüléséhez.

Vidékfejlesztésre az elmúlt 30 év legnagyobb keretösszege áll rendelkezésre, miután Brüsszel jóváhagyta az 1300 milliárd forintos támogatást.

A 2020-ig szóló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Győr-Moson-Sopron megyét érintő összegeiről szólva elmondta: a megyeszékhelynek 21,6 milliárd forint, Sopronnak 10,81 milliárd forint, a megye többi 184 településének pedig 23,35 milliárd forintnyi összeg áll majd rendelkezésre a keretből.

Simon Róbert Balázs a konkrét fejlesztésekről szólva azt mondta, hogy a megyeszékhely esetében a sarkalatos pontokat Orbán Viktor miniszterelnök őszi győri látogatásán jelentik be, mert ahogy Sopronban, úgy Győrben is a Modern városok program részeként használják fel a TOP-forrásokat. Sopronban például e program keretében március 25-én rögzítette a miniszterelnök és Fodor Tamás polgármester a barokk belváros felújítását, amely szintén TOP-forrásokra alapoz. Ezekhez a fejlesztési forrásokhoz a települések és a megyei önkormányzatok által elkészített, valamint a kormány által augusztus közepén jóváhagyott integrált területi programok alapján juthatnak a települések. Az első pályázatok ősszel jelennek meg.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.