3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Momentum, amely nagy valószínűséggel sikeres népszavazási kezdeményezést indított a 2024-es olimpia megrendezésének ügyében, ma 11-kor tart sajtótájékoztatót, miután tegnap este a kormány, a MOB és a főváros közösen úgy döntött: Budapest visszalép a 2024-es nyári játékok megrendezésétől.

A Momentum tegnap késő este kiadott közleményében azt írja, sajnálja, hogy "a magát nemzetinek hazudó kormány elárult 266 ezer embert a pályázat visszavonásával. Sőt, még többet, ugyanis az olimpiapártiakat is elárulta. Kettős célunk volt: az olimpiai pályázat visszavonása mellett ugyanilyen fontosnak tartottuk, hogy népszavazást tarthassunk egy ezermilliárdos, hazánk jövőjét több évtizedre meghatározó gigaberuházásról. A kormány nem kérdezte meg a társadalmat, nem tartja fontosnak a társadalom véleményét."
 
Fekete-Győr András szerint egyik szemük sír, a másik örül, mert látják, hogy az emberek kezükbe tudják venni a sorsukat, ami nagy dolog ma Magyarországon. Az viszont szomorú, hogy az embereket megint nem hallgatták meg. Megint három politikus döntött, ahelyett, hogy az emberek szavazhattak volna. Szerinte ez gyáva dolog volt Orbán Viktorék részéről.

"Végre itt lett volna a lehetőség, hogy arról beszéglessünk, mire szeretnénk költeni az adóforintjainkat, mik a prioritásaink. Ezt vették el, ami arcátlanság."
 
Fekete-Győr András sajtótájékoztatója (24.hu Facebook live) 
 
A Momentum most megtartott sajtótájékoztatóján Feket-Győr András arról is beszélt, hogy bár a mozgalom párttá is szerveződik, hogy Parlamentben is legyen képviselete a mozgalomban részt vevőknek, de a mozgalom megmarad, sokkal szélesebb kör az, amelyik nem akar pártban foglalkozni az ország közös ügyeivel.
 
Fekete-Győr elmondta azt is, hogy a párt támogatását is az emberek pénzügyi támogatásával - és nem Soros György vagy Simicska Lajos segítségével - képzelik el: sokaknak vonzó lehet, hogy van egy szervezett és tudatos társaság, amely képes végigvinni a terveit, utalt az olimpiai népszavazás aláírásgyűjtésére.  
 
"Azt mondták, hogy ügynökök vagyunk, Párizs és Los Angeles ügynökei. huszonéves srácokat leügynököztek azért, mert népszavazást kezdeményeztek. Ez baromi szomorú."
 
Ha ügynököket és besúgókat szeretnénk keresni, szerinte a politikai elitben keressük őket. Az ügynökaktákról még mindig nem tudunk semmit, ezek a vezetők zsarolhatók, ezeket az aktákat nyilvánosságra kell hozni. 
 
Fekete-Győr elmondta, hogy
olyan Magyarországon szeretnének élni, ahol ha egy családtag bemegy a kórházba, akkor figyelnek majd rá és egészségesen jön ki. 


A kormány szerint presztízsveszteség a pályázat visszavonása
 
Nem értjük, miért lenne presztízsveszteség egy népszavazás, a társadalom véleményének megkérdezése. Országos népszavazásnak is örültünk volna, sajnáljuk, hogy a kormány szerint egy népszavazás presztízsveszteséget jelent az országnak.
 
Nem lesz ilyen 


A Momentum további terveiről

Nem változtat a terveinken, folytatjuk az országjárást, minden megyébe ellátogatunk. Feltérképezzük a helyi problémákat, megkérdezzük a helyiektől, hogy mik a problémák és milyen javaslataik vannak, majd ezek alapján programszerű javaslatokat teszünk.
 
A kormány visszalépés villámgyorsan megtörtént: tegnap este a MOB, Budapest és a kormány ebben meg is állapodott, majd ma már a Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló határozat. 
 
Az olimpia megrendezésének gazdasági vonzatairól, költségeiről, és arról, hogy mennyire nem kerültek elő olimpia párti gazdasági érvek, korábban itt írtunk:
 
Kapcsolódó:
Sokkoló, ami eddig kiderült az  Olimpia megrendezéséről
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!