2015. március 9. 13:46

Nyereséggel zárta a tavalyi évet az OTP Bank Románia, amelynek konszolidált adózott eredménye 11 millió lej (754,9 millió forint) volt - közölte hétfőn a bank.

Az MTI bukaresti irodájához hétfőn eljuttatott közlemény szerint a magyar bank romániai leányvállalatának működési eredménye éves szinten 33 százalékkal javult, és elérte a 141,2 millió lejt (9,6 milliárd forint). A bank nettó bevétele éves szinten 32 százalékkal, 279,2 millió lejre (19,1 milliárd forint) növekedett.

A vállalati hitelek állománya 2014-ben 10 százalékkal bővült. A teljes betétállomány 5 százalékkal, a lakossági ügyfelek és a kis- és közepes vállalatok betétei pedig 19 százalékkal nőttek.

A bank tőkemegfelelési mutatója 2014 végén is 12,7 százalék volt.

Az OTP tavaly július végén írt alá megállapodást a portugál Banco Comercial Portugues román leánybankjának megvásárlásáról 39 millió euróért. Az akvizíciót 2015 januárjában véglegesítették, így a fenti adatok nem tartalmazzák a Millennium Bank Románia eredményeit.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.