<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Összesen 4,1 millió eurós, mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztést zárt le az egészségügyi felszereléseket gyártó mosonmagyaróvári Nolato Kft., jelentették be a társaság vezetői kedden, sajtótájékoztatón.

Meleg Norbert ügyvezető igazgató közlése szerint kizárólag saját forrásból, 3200 négyzetméterrel, mintegy 9000 négyzetméterre növelték gyártóterületüket. Az új egységben összesen 35-40 fröccsöntő gépet helyezhetnek el annak érdekében, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett vevői igényeket.

Az ügyvezető az MTI érdeklődésére elmondta: a költségek kétötödét fordították csarnoképítésre, a fennmaradó hányadot az abba kerülő gépészetre. Arra számítanak, hogy 2016-ra a fejlesztés eredményeként 50-80 emberrel nőhet a Nolato most fél ezres létszáma.

Hozzátette: az új csarnokban papír- és szappanadagolókat gyártanak majd, terveik szerint a régi csarnokban kialakítandó tiszta térben pedig egészségügyi, orvos-technológiai termékeket állítanak majd elő, részben a meglévő termékportfólió bővítésével, részben új termékek bevezetésével.

A társaság májusi tájékoztatása szerint a 2012. évi 45 millió euró után tavaly 55 millió euró árbevétel volt a célkitűzésük, ám ezt végül mintegy 400 ezer euróval sikerült meghaladniuk.

Tavaly október közepén jelentette be a társaság, hogy utóbbi tíz évének legnagyobb beruházását zárta le, amikor egyebek mellett elkészült egy kétmilliárd forintból megvalósult fejlesztése. Ennek részeként 3700 négyzetméteres raktárcsarnokot építettek.

MTI