2016. március 16. 09:40

Elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek - mondta a nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi alapismeretekről tartott tanóra keretében gimnazistáknak.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak közleménye szerint Varga Mihály a Pénz7 programsorozat keretében, a II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákjainak tartott miniszteri különórán hangsúlyozta: a szakmai szervezetekkel és a pénzintézetekkel együtt el kell érni, hogy a magyar fiatalok ismerjék és értsék az alapvető pénzügyi kifejezéseket, hogy körültekintően dönthessenek, amikor egy-egy pénzügyi terméket kiválasztanak.

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta: a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja. A 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető önkéntes vállalkozói adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

Az eredmények között adott számot a miniszter arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében - írják.

A Magyar Bankszövetség szervezésében, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7-11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel - áll a közleményben.

MTI