<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy DM küldeménynek átlagosan 7 másodperce van, hogy felkeltse olvasója figyelmét, vagy a kukában végezze. Ha szerencsések a grafikai megoldások, a címzett figyelme megmarad, és további 11-13 másodperc alatt elgondolkozik azon, hogy végigolvassa-e a küldeményt. Szoros a küzdelem az olvasó figyelméért, egy jól elhelyezett kép, vagy jól eltalált mondatszerkezet jelenti a mindent vagy a semmit. Használjuk ki minél jobban ezt a 7 másodpercet, ráadásul a nyáron alkalmazásba lépő reklámtörvénynek megfelelően. Ebben nyújt segítséget az mfor.hu konferenciája.

Az Országgyűlés 2008 júniusában elfogadta a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényt. Az új reklámtörvény 2008. szeptember 1-jén hatályba lépett, egyes, a direkt marketing célú adatkezelésekre vonatkozó szabályait 2009. június 1-től kell majd alkalmazni. A törvény több olyan változtatást is tartalmaz, melyek komoly hatással lehetnek a DM marketing tevékenységet űző cégek gyakorlatára. Például az új törvény hozzájáruláshoz köti a marketing célú megkeresések többségét, ami új módszerek alkalmazására kényszeríti a szakmát.

A törvény teljesen átírta a postai úton történő direkt marketing immár tizenhárom éve alkalmazott szabályait, a kapcsolatfelvételre, leiratkozásra vonatkozó új rendelkezések nehéz, esetenként megoldhatatlannak tűnő problémát jelentenek. Az on-line direkt marketinggel foglalkozóknak legalább ekkora fejtörést okozhat az, ha a hozzájáruló személyekről vezetett nyilvántartásukat ki kell egészíteni az érintettek lakcímével, esetenként születési adataival.

Nem könnyű a helyzete azoknak a cégeknek sem, akik „csupán” saját ügyfeleiket kívánják megszólítani egy ajánlattal – ez ugyanis reklám, így a törvény hatálya alá tartozik, és könnyen jogellenesnek minősülhet.

A fentiekkel párhuzamosan a hatósági felügyelet is szigorúbbá vált, és súlyosodtak a szankciók. Nehéz ennyi változást önállóan feldolgozni, és szükség van a szakmán belüli párbeszédre, ezért hívta életre a Menedzsment Fórum III. marketing konferenciáját, az Origo főtámogatásával. Igyekszünk a szakértők segítségével választ adni a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, és kiutat mutatni a most még talán kaotikusnak tűnő helyzetből.

Konferenciánkon utánajárunk annak, hogy milyen megfontolások vezethettek az új szabályozáshoz, és azok a gyakorlatban hogyan alkalmazhatóak hatékonyan. Arra is próbálunk választ találni, hogy mi várható a jövőben, lehet-e számítani az indokolatlanul szigorú, helyenként teljesen életszerűtlen követelményeket támasztó törvény módosítására? Ha nem: hogyan fogják a hatóságok alkalmazni a szabályokat, milyen eljárásra és szankciókra lehet számítani?

Arra is kitérünk, hogy a válság hatására kell-e változtatni valamin. Szinte már klisének tűnik az a megállapítás, hogy krízisben sokkal jobban kell célozni, tehát mind a kreatív megoldások, mind a pontosabb címlista kérdése előtérbe kerül, de nem véletlen hangoztatják ezt a szakemberek…

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.