1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A múlt év első 11 havi adatai alapján 2015 várhatóan rekordéve lesz a magyar exportnak - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna délelőtti hírfolyamában.

Magyar Levente a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) novemberi külkereskedelmi adatait kommentálva közölte: a magyar kivitel soha nem ért még el nagyobb teljesítményt, mint a múlt év első 11 hónapjában. Példaként említette, hogy egyedül novemberben 8,1 milliárd euróra rúgott a magyar export, míg az import mintegy 7,4 milliárd eurót tett ki. Ez mintegy 210 milliárd forint (673 millió euró) aktívumot jelentett.

Az egy évvel korábbihoz képest jelentős növekedés eredményeként a múlt év első 11 havi aktívuma 7,4 milliárd euró volt az egy évvel korábbi mintegy 6 milliárd euróval szemben, 20 százaléknál is jobban nőtt az aktívum.

A kivitelben átlagon felül teljesített a jármű- és a vegyipar, valamint a gyógyszeripar, de az agrárium teljesítménye is figyelemre méltó - mondta az államtitkár. Amennyiben a decemberi magyar export is kedvezően lakul, akkor egész éves aktívum 7,5-8,0 milliárd euró lesz - közölte.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!