2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A pénzügyi tudatosság segíti a lakosságot abban, hogy megfelelő szolgáltatást és szolgáltatókat válasszon, és mérsékelheti a válságok negatív hatását - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke egy csütörtöki budapesti konferencián, amely a pénzügyi kultúrával foglalkozott.

A lakosság pénzügyi kultúrája befolyásolja a piaci versenyt, az erőforrások hatékony elosztását és a kiegyensúlyozott gazdasági növekedést - magyarázta az MNB elnöke.

Simor András hangsúlyozta: a pénzügyi kultúra fejlődése csökkenti a társadalmi költségeket és növeli a társadalmi jólétet.

A pénzügyi tudatosság, a pénzügyi kultúra fejlesztése azért fontos az üzleti szféra számára, mert a pénzügyi válság általános bizalmatlanságot szült a pénzügyi szolgáltatókkal szemben és a lakosság tartózkodását váltotta ki a pénzügyi szolgáltatások iránt, ami a piaci kereslet jelentős csökkenését hozta magával - jelezte a jegybank elnöke. Arról nem is szólva - tette hozzá -, hogy az általános ismerethiány normális körülmények között is akadályozza a bonyolultabb pénzügyi termékek értékesítését.

A pénzügyi kultúra fejlesztése közös érdeke az állami és az üzleti szférának, amihez szemléletváltoztatásra és átgondolt összefogásra van szükség, kampányjellegű kezdeményezések inkább rontanak, mint javítanak a helyzeten -  közölte az MNB elnöke.

Simor András felhívta a figyelmet az MNB által létrehozott együttműködési platformra, a Pénziránytű Alapítványra, amely a pénzügyi kultúra fejlesztését tűzte ki célul.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!