Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A pénzügyi tudatosság segíti a lakosságot abban, hogy megfelelő szolgáltatást és szolgáltatókat válasszon, és mérsékelheti a válságok negatív hatását - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke egy csütörtöki budapesti konferencián, amely a pénzügyi kultúrával foglalkozott.

A lakosság pénzügyi kultúrája befolyásolja a piaci versenyt, az erőforrások hatékony elosztását és a kiegyensúlyozott gazdasági növekedést - magyarázta az MNB elnöke.

Simor András hangsúlyozta: a pénzügyi kultúra fejlődése csökkenti a társadalmi költségeket és növeli a társadalmi jólétet.

A pénzügyi tudatosság, a pénzügyi kultúra fejlesztése azért fontos az üzleti szféra számára, mert a pénzügyi válság általános bizalmatlanságot szült a pénzügyi szolgáltatókkal szemben és a lakosság tartózkodását váltotta ki a pénzügyi szolgáltatások iránt, ami a piaci kereslet jelentős csökkenését hozta magával - jelezte a jegybank elnöke. Arról nem is szólva - tette hozzá -, hogy az általános ismerethiány normális körülmények között is akadályozza a bonyolultabb pénzügyi termékek értékesítését.

A pénzügyi kultúra fejlesztése közös érdeke az állami és az üzleti szférának, amihez szemléletváltoztatásra és átgondolt összefogásra van szükség, kampányjellegű kezdeményezések inkább rontanak, mint javítanak a helyzeten -  közölte az MNB elnöke.

Simor András felhívta a figyelmet az MNB által létrehozott együttműködési platformra, a Pénziránytű Alapítványra, amely a pénzügyi kultúra fejlesztését tűzte ki célul.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.