TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán 0,5 százalékra - a második világháború óta a legalacsonyabbra - csökkentette a világgazdaság idei átlagos növekedésére szóló előrejelzését a novemberben jósolt 2,2 százalékról. Jövőre az IMF három százalékos növekedést vár globálisan, ez 0,8 százalékkal kevesebb a novemberi előrejelzésében szereplő becslésnél.

Az IMF szerint - amely ezúttal csak a jelentősebb országok, országcsoportok kilátásait igazította ki - az idén csupán a feltörekvő piacok lesznek a világgazdaságon belül a növekedés forrásai.

A valutaalap mostani értékelése szerint a világgazdaság mély válságban van, és nyomás alatt marad az idei év egészében. A fejlett gazdaságok az IMF értékelése szerint a második világháború óta legmélyebb recessziójukat élik.  Az erőtlen növekedés letöri az árupiacon az árakat, és jelentősen enyhíti az inflációs nyomást is. A valutaalap arra figyelmeztetett, hogy a deflációs kockázatok növekednek.

A jelentés ugyanakkor rámutat, hogy a globális pénzügyi és költségvetési politikák jelentős támogatást jelentenek a válság leküzdésében, a kedvezőtlen növekedési folyamatok enyhítésében.

A gazdaságilag meghatározó országok, illetve országcsoportok közül leginkább a fejlett országok növekedési becsléseit csökkentette az IMF, de számottevő az egyébként nagy növekedési potenciállal rendelkező Közép- és Kelet-Európa, valamint Oroszország kilátásainak visszafogása is.

A világgazdaság egészén belül a nagy ázsiai gazdasági hatalmak, továbbá a feltörekvő és fejlődő országcsoport mint egész mutathat fel jelentősebb pozitív növekedést, az IMF mostani előrejelzése szerint.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.