1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hárommilliárd köbméter gáz volt a tárolókban augusztus közepén, ami 700 millió köbméterrel haladja meg az egy évvel korábbit és kicsit kevesebb a két évvel ezelőttinél - írta a Világgazdaság csütörtökön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján.

A lap uniós adatbázisra hivatkozva írta, hogy 48 százalékon áll a magyarországi gáztározók töltöttségi szintje. Ezzel az uniós átlagnál gyengébben áll az ország, de csak azért, mert a magyarországi tárolókapacitások a legnagyobbak közé tartoznak Európában. Csehország például 93 százalékos töltöttség közelében áll, pedig betárolt készlete kisebb a magyarországinál, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és Ausztriában többet tároltak be, mint itthon - olvasható a Világgazdaságban.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!