2014. június 5. 07:10

A munkanappal kiigazított adatok szerint 10,1 százalékkal bővült az ipari termelés volumene előző év azonos időszakához képest.

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint az ipari termelés volumene munkanappal kiigazítva a márciusi 8,1 százalék után újra lendületet vett és 10,1 százalékkal növekedett. Ennél nagyobb bővülésre legutóbb 2011 februárjában volt példa, vagyis kicsit több mint 3 éves csúcsot jelent a friss adat.

Szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva márciushoz képest egyébként 2,4 százalékos növekedés következett be a márciusi szerény, 0,5 százalékos pluszt követően. Az ipar teljesítmény fokozódósa egyébként nagyban köszönhető a márciusban átadott beruházások működésének. A havi növekedés egyébként nem jelent olyan szintű csúcsot, mint az éves adat, de az elmúlt bő egy év teljesítményét tekintve kiemelkedő. Ennél jobban ugyanis csak idén januárban tudott egy hónap alatt bővülni az iparunk, 3,2 százalékkal.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.