1p

Az előző negyedévhez képest a várt mértékben nőtt a német GDP a harmadik negyedévben, az egy évvel korábbihoz képest viszont a várakozásoknál jobbnak bizonyult a növekedés üteme a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett előzetes adatai szerint.

A harmadik negyedévben a német GDP a várakozásoknak megfelelően 0,1 százalékkal növekedett a második negyedévihez képest. A Destatis a második negyedévi GDP-adatot felülvizsgálta és 0,2 százalékosról  0,1 százalék  módosította a csökkenés mértékét.

A harmadik negyedévben a német GDP az előzetes adatok szerint 1,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A Destatis a második negyedévi éves GDP-növekedési adatot a korábbi 0,8 százalékról 1,0 százalékra javította. Elemzők 1,0 százalékos éves GDP-növekedést vártak a harmadik negyedévre.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!