Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Ez derül ki laptársunk körképéből. Meg az is, hogy a szintén államilag támogatott hitelkonstrukciókat is szépen vitték a veszélyhelyzet fél évvel ezelőtti meghirdetése óta eltelt időben.

A cikk eredetileg laptársunk, oldalán, a Privátbankár.hu-n jelent meg.

Szinte napra pontosan fél év telt el azóta, hogy a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt kihirdették a globális veszélyhelyzetet. Aminek rendkívül negatív hatása már a márciusi, tört hónapban is megmutatkozott, de még inkább áprilisban. Az egészségügyi biztonsági intézkedések nyomán sorra álltak le a gyárak, zártak be a vendéglátó-ipari egységek, iskolák, óvodák, gyakorlatilag megszűnt az idegenforgalom, a fizikai jelenlétet nem igénylő munkakörökben dolgozók home office-ba kényszerültek, a kevésbé szerencsések pedig elveszítették az állásukat. A járvány májusi enyhülését követően aztán fokozatosan visszatért az élet, normális kerékvágásról azonban még most sem beszélhetünk. Már csak azért sem, mert az elmúlt napok csúcsokat döntögető hazai fertőzöttségi adatai azt jelzik, megérkezett a korábban kilátásba helyezett második hullám.

Csak kis időre lankadt a hitelfelvételi kedvCsak kis időre lankadt a hitelfelvételi kedv

De egyelőre még tekintsünk vissza az elsőre. Arra voltunk kíváncsiak, vajon a bankok hogyan élték meg az utóbbi fél évet, hogyan alakult az üzletmenetük az első hullám idején. Különösen a hitelezésük, ebből ugyanis általában lehet következtetni arra, a gazdasági folyamatok hol tartanak: egy erősebb kereslet a kilábalásra utal, míg egy lanyhább arra, hogy még arrébb van a fordulat. Lássuk a lapunk körkérdésére adott banki válaszokat. 

OTP

Az első félév adatai azt mutatják, hogy jól fut a legnagyobb hazai bank szekere, a teljesítő hitelállományai 8 százalékkal nőttek. A piaci alapú személyi hitelei éves alapon 19 százalékkal gyarapodtak. Továbbra is erős volt az érdeklődés a babaváró hitelek iránt, ezek első hat havi szerződéseinek értéke elérte a 132 milliárd forintot. A lakáshitelek éves szinten 15 százalékkal bővültek, míg a vállalatiak 16 százalékkal. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.