TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Augusztus végén falunapot tartott volna Felcsút. A járványhelyzetre való tekintettel azonban nem tartják meg, mivel 500 főnél nagyobb rendezvényről lenne szó.

Bár jelenleg viszonylag kedvezően alakul Magyarországon a járványhelyzet, több korlátozó intézkedés is életben maradt a tavaszi korlátozások után. A kormány többek között zenés-táncos és 500 főt meghaladó (nem ültetett) rendezvények megtartását megtiltotta, miközben általánosan is ajánlott a védőtávolság betartása és a maszk viselése. A járványnak nemcsak a fesztiválszezon esett áldozatul, de a nyaranta hagyományosan megrendezésre kerülő kisebb, tematikus, gasztronómiai fesztiválok és falunapok is.

Az egyik ilyen pont a felcsúti. A település honlapján az augusztus 10-i polgármesteri tájékoztatóban olvasható:

"a kormány július végén hozott határozatával összhangban úgy döntöttünk, hogy a 2020. augusztus 29-re tervezett falunapot nem tartjuk meg, tekintettel arra, hogy a rendezvényen résztvevők létszáma meghaladja az ötszáz főt. A legfontosabb mindannyiunk egészségének megőrzése és a járvány terjedésének megakadályozása."

Fejér megyében az elmúlt hetekben viszonylag stabilan alakul a koronavírus-fertőzöttek száma, olyannyira, hogy július 7. és augusztus 8. között egyetlen esetet sem regisztráltak és azóta is csupán 4-et. Igaz, pont vasárnapi hír, hogy a felcsúti NBI-ben játszó focicsapat tagjai között felbukkant a vírus. A Puskás Akadémia nem egyértelműsítette, hány érintett lehet, de sajtóinformációk szerint akár 8 fertőzöttet is találhattak hétvégén.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Mindenesetre az már biztos, hogy a falunap elmaradt, a szervezésre és lebonyolításra szánt összeget tartalékként fogják félretenni és

"ha a szükség úgy hozza, a járvány második hullámában segédeszközök, felszerelések megvásárlására, a szükséget szenvedők megsegítésére, támogatások nyújtására használjuk fel" - tájékoztatta a lakosságot Mészáros László polgármester, aki csak névrokonságban áll a korábbi településvezérre, a mára milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel.

Hogy a falunap szervezése mekkora forrást igényel a költségvetésből, arra vonatkozóan nincsenek nyilvános információk, ám talán nem tévedünk nagyot, ha néhány 10 milliós nagyságrendre tesszük.

A felcsúti falunapot egyébként a Tamássy-Margalit kúria udvarában szokták hagyományosan megtartani, ahol többek között főzőversenyt rendeznek, megválasztják a település legszebb portáját, tavaly bemutatót tartottak a nyugdíjasok, sőt, még a helyi kempós csapat is. Arcfestéssel szórakoztatták a legkisebbeket, zenei fellépőkkel és vendégművészekkel a nagyobbakat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.