2020. február 26. 09:23
mfor.hu

A 95-ös benzin és a gázolaj ára is bruttó 2-2 forinttal csökken. Ennek megfelelően az előbbi átlagára február 28-ától literenként 383, míg a gázolajé 393 forint lesz.

A holtankoljak.hu közlése szerint a koronavírus Európában való megjelenése komoly hatással van az olajárra, ami újból csökkenésnek indult. Ezt követi le a hazai üzemanyagárak péntektől hatályos mérséklődése.

A koronavírus miatt január közepétől február közepéig már csökkenő trendet vettek fel a világpiaci kőolajárak, aminek hatására itthon is kevesebbért tankolhattunk. Két hete aztán azokra a jelzésekre, melyek szerint sikerült megállítani a koronavírus terjedését,  az olajárak ismét emelkedni kezdtek, ez drágította meg a hazai üzemanyagokat is.

Még mától is átlagban 3 forintos áremelkedés történt a benzinnél, csak a gázolaj ára nem változott. Pedig már vasárnap ismertté vált, hogy a vírus lecsapott Olaszországra, ami az olajárak nagy zuhanását váltotta ki. Ám a hazai üzemanyagárak ha viszonylag gyorsan is, de azért néhány nap késéssel reagálják le a világpiaci árváltozásokat - ez a magyarázata a mai drágulásnak.

Péntektől azonban már ismét olcsóbban tankolhatunk, immár mindkét üzemanyag-fajtából. Amelyek következtében a benzinért átlagban 13, míg a gázolajért 28 forinttal kell kevesebbet fizetni február 28-ától, mint január közepe előtt. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.