TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Hamarosan indulnak a videós lakáshirdetések, és képbe kerültek az online megköthető adásvételi szerződések is. A néhány héttel ezelőtti hatalmas fékezés után újra elkezdtek érdeklődni az ingatlanok iránt az emberek, igaz, egyelőre csak visszafogottan.

Március végén már némileg élénkült az ingatlanpiaci kereslet a koronavírus okozta március közepi a mélyponthoz képest - derül ki az ingatlan.com csütörtöki elemzéséből.

A közlemény szerint március közepére - a veszélyhelyzetet március 11-én hirdette ki a kormány - az ingatlan.com oldalain mért látogatások száma 44, az érdeklődések száma pedig 59 százalékkal csökkent a február végi állapothoz képest. Úgy tűnik, a vevők azonban kezdenek alkalmazkodni az új felálláshoz, mert a hónap utolsó hetében a látogatások száma 11 százalékkal, az érdeklődések száma 13 százalékkal nőtt az előző hét naphoz viszonyítva. Ez akkor is jelentős a közlemén szerint, ha a számoknak nagyon mélyről kell visszakapaszkodniuk.

Újdonságok személyes találkozó helyett

Az ingatlan.com elemzése szerint a járvány miatti intézkedések, többek között az otthoni munka elterjedése miatt a személyes találkozókat az online kapcsolatok váltották fel. A szájt március végén bevezetett egy valós idejű chatszolgáltatást, 

áprilistól pedig az ingatlanhirdetésekhez videót is feltölthetnek a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az értékesítési folyamat végén esedékes szerződéskötésre is sor kerülhet online, mivel az adásvételben közreműködő ügyvédek egy kamera és számítógép segítségével is ellen tudják jegyezni a szerződéseket.

Nem jött el az olcsó lakások kora

A közlemény szerint a lakások kínálati ára ugyanakkor az előző hónaphoz képest stagnál. Ezzel együtt, mivel a tranzakciószámok a veszélyhelyzetben csökkennek, a piacon maradó vevők alkupozíciója jelentősen erősödik. A piaci szereplők átmeneti állapotként tekintenek a rendkívüli helyzetre, és aki teheti elhalasztja az adásvételt, áll még a közleményben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.