<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Minden szempontból leterhelte az egészségügyet a világjárvány.

Súlyos hatással volt a koronavírus-járvány az egyéb súlyos betegségek elleni harcra világszerte - közölte szerdán az AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelmet finanszírozó világalap (Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria).

A tbc-ben és AIDS-ben szenvedő páciensek esetében elsősorban a kezelések és tesztek száma csökkent. A jelentés szerint a gyógyszereknek ellenálló tuberkulózissal kezeltek száma 2020-ban 19 százalékkal esett vissza a világalap által támogatott országokban. Az AIDS-prevenciós programokkal elért személyek száma 11 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Fotó: DepositphotosFotó: Depositphotos

Az elvégzett HIV-tesztek száma 22 százalékkal esett vissza, ami jelentős arány egy olyan betegség esetében, amelynél a sikeres kezelés érdekében fontos, hogy időben észleljék.

A malária elleni küzdelmet nem érintette olyan rosszul a Covid-19, de a maláriatesztek száma így is 4,3 százalékkal csökkent a jelentés szerint.

A 2002-ben létrehozott világalap évente több mint négymilliárd dollárt (1186 milliárd forintot) gyűjt és fektet be helyi egészségügyi szakértők által indított programokba a világ 100 országában.

Idén már most 3,3 milliárd dollár gyűlt össze az AIDS, a tbc és a malária elleni programokra.

A betegség által ránk rótt terhek ellenére a járvány megajándékozott minket annak lehetőségével, hogy egy jobb, igazságosabb és egészségesebb világot építsünk - fogalmazott Peter Sands, az alap vezérigazgatója.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.