<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A háziorvosok keddtől már nem kérhetik fel koronavírus teszt elvégzésére a mentőszolgálatot. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő éles kritikával illette a döntést.

A Facebook oldalán kritizálta Kunetz Zsombor azt a döntést, amely szerint keddtől a háziorvosok kérésére nem végez koronavírus tesztelést az Országos Mentőszolgálat. A szakértő arról számolt be, hogy az erről szóló rendelkezést szombaton este kapták meg a háziorvosok az Országos Kórházi Főigazgatóságtól.

Szerinte a döntés rossz, mert nem lesz, aki elvégezze a teszteket a járasképtelen betegeknél, vagy például a szociális otthonokban. Azt is megjegyezte, hogy a háziorvosoknak csak gyorstesztje van, PCR nincs, hiszen az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) a járvány kitörése óta képtelen volt felállítani olyan egységeket, amelyek a kiszálló teszteket végezték volna.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.