1p

A háziorvosok keddtől már nem kérhetik fel koronavírus teszt elvégzésére a mentőszolgálatot. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő éles kritikával illette a döntést.

A Facebook oldalán kritizálta Kunetz Zsombor azt a döntést, amely szerint keddtől a háziorvosok kérésére nem végez koronavírus tesztelést az Országos Mentőszolgálat. A szakértő arról számolt be, hogy az erről szóló rendelkezést szombaton este kapták meg a háziorvosok az Országos Kórházi Főigazgatóságtól.

Szerinte a döntés rossz, mert nem lesz, aki elvégezze a teszteket a járasképtelen betegeknél, vagy például a szociális otthonokban. Azt is megjegyezte, hogy a háziorvosoknak csak gyorstesztje van, PCR nincs, hiszen az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) a járvány kitörése óta képtelen volt felállítani olyan egységeket, amelyek a kiszálló teszteket végezték volna.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!