<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hitelező lett a Nemzetközi Beruházási Bank a Medicover csoport további fejlesztéseiben. A pénzügyi támogatást a kelet-közép-európai régió, elsődlegesen Magyarország, Románia és Szlovákia élvezheti, akik a kijelölt tíz éves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítják majd.

A Nemzetközi Beruházási Bank hitelező lett a Medicover csoport Schuldscheindarlehen (SSD) kibocsátásának keretén belül. A Helaba – Landesbank Hessen-Thueringen, Frankfurt - a Bank régi partnere a zártkörű kibocsátásokban és a Schuldschein szektorban - járt el az ügylet egyedüli vezető szervezőjeként. 

Főleg a kelet-európai régiót támogatják pénzügyileg. Fotó: Nemzetközi Beruházási BankFőleg a kelet-európai régiót támogatják pénzügyileg. Fotó: Nemzetközi Beruházási Bank

A csoport a kijelölt tíz éves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítja a kelet-közép-európai régióban, elsődlegesen az NBB három tagállamában: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Így az ügylet egyik legfontosabb jellemzője az integrációs hatás. 

Ezekben az országokban a Medicover jelenleg több mint 30 klinikát, 
15 diagnosztikai laboratóriumot és 3 nagy kórházat üzemeltet, emellett mindenki számára elérhető csúcstechnológiás egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.  

Az NBB és a Medicover csoport 2019 óta működnek együtt, amikor a Bank először nyújtott finanszírozást ügyfele romániai egészségügyi létesítményeinek fejlesztésére. Ennek a beruházásnak az összvolumene, amelyet a Nemzetközi Beruházási Bank azért különített el, hogy ezt a kulcsfontosságú ágazatot támogassa és fejlessze európai tagállamaiban a Medicover csoporton keresztül, 40 millió euró. 

Az ilyen ügyeletek különösen fontosan a bank számára, mivel megvalósításuk teljes mértékben megfelel küldetésének multilaterális fejlesztési szervezetként, és hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (Sustainable Development Goals, SDGs), jelen esetben az SDG -3 „Egészség és jóllét” eléréséhez.  

„A Medicover csoport az állami egészségügyi rendszerek mellett létfontosságú szerepet játszik a lakosság vírus elleni védelmében és azzal kapcsolatos oktatásában, emellett nagyszabású, gyors és megbízható tesztelési programot folytat. A finanszírozás ügyfelünkre való kiterjesztésével biztosítjuk, hogy továbbra is végezze ezt a fontos munkát tagállamaink területén” - nyilatkozta Nyikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.