3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Hitelező lett a Nemzetközi Beruházási Bank a Medicover csoport további fejlesztéseiben. A pénzügyi támogatást a kelet-közép-európai régió, elsődlegesen Magyarország, Románia és Szlovákia élvezheti, akik a kijelölt tíz éves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítják majd.

A Nemzetközi Beruházási Bank hitelező lett a Medicover csoport Schuldscheindarlehen (SSD) kibocsátásának keretén belül. A Helaba – Landesbank Hessen-Thueringen, Frankfurt - a Bank régi partnere a zártkörű kibocsátásokban és a Schuldschein szektorban - járt el az ügylet egyedüli vezető szervezőjeként. 

Főleg a kelet-európai régiót támogatják pénzügyileg. Fotó: Nemzetközi Beruházási BankFőleg a kelet-európai régiót támogatják pénzügyileg. Fotó: Nemzetközi Beruházási Bank

A csoport a kijelölt tíz éves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítja a kelet-közép-európai régióban, elsődlegesen az NBB három tagállamában: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Így az ügylet egyik legfontosabb jellemzője az integrációs hatás. 

Ezekben az országokban a Medicover jelenleg több mint 30 klinikát, 
15 diagnosztikai laboratóriumot és 3 nagy kórházat üzemeltet, emellett mindenki számára elérhető csúcstechnológiás egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.  

Az NBB és a Medicover csoport 2019 óta működnek együtt, amikor a Bank először nyújtott finanszírozást ügyfele romániai egészségügyi létesítményeinek fejlesztésére. Ennek a beruházásnak az összvolumene, amelyet a Nemzetközi Beruházási Bank azért különített el, hogy ezt a kulcsfontosságú ágazatot támogassa és fejlessze európai tagállamaiban a Medicover csoporton keresztül, 40 millió euró. 

Az ilyen ügyeletek különösen fontosan a bank számára, mivel megvalósításuk teljes mértékben megfelel küldetésének multilaterális fejlesztési szervezetként, és hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (Sustainable Development Goals, SDGs), jelen esetben az SDG -3 „Egészség és jóllét” eléréséhez.  

„A Medicover csoport az állami egészségügyi rendszerek mellett létfontosságú szerepet játszik a lakosság vírus elleni védelmében és azzal kapcsolatos oktatásában, emellett nagyszabású, gyors és megbízható tesztelési programot folytat. A finanszírozás ügyfelünkre való kiterjesztésével biztosítjuk, hogy továbbra is végezze ezt a fontos munkát tagállamaink területén” - nyilatkozta Nyikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.