Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A koronavírus miatt, de a német ipartól való elszakadásunk sem folytatódik idén.

Figyelembe véve a vezérigazgatói felmérés eredményeit, valamint az abban még figyelembe nem vett (a felmérés a járvány elterjedése előtt készült) koronavírus-hatást, valahol 3-3,5 százalék közé várja az idei gazdasági növekedést Lőcsei Tamás, a felmérést készítő PwC nemzetközi tanácsadó cég magyarországi kepviseletének vezetője - derült ki kérdésünkre a tanácsadó mai tájékoztatóján.

Annak apropóján kérdeztünk rá az idei kilátásokra, hogy a tavalyi felmérésben a korábbinál pesszimistábbnak mutatkoztak a cégvezetők, ehhez képest 4,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Lőcsei Tamás ezt azzal magyarázta, hogy senki nem számított arra, hogy ennyire el tud szakadni a magyar gazdaság a némettől. A német ipar teljesítménye ugyanis alapesetben meghatározó a hazai cégek eredményét illetően. Tavaly azonban ez a hatás mindenkit meglepően kevésbé érvényesült.
A másik fontos hatás pedig a belső kereslet élénkülése volt, ami szintén hozzájárult az 5 százalék körüli növekedéshez.

Adódik a kérdés, hogy ezek után mennyire lehet megbízni az idei felmérésben? Lőcsei Tamás biztos abban, hogy idén közelebb lesz a valóság a cégvezetők véleményéhez, mint mondta, szinte biztos, hogy a német-magyar ipari teljesítmények közti tavalyi eltérésre idén nem kerül sor.

Megkérdeztük, hogy mennyire tartja reálisnak a magyar kormány frissített idei GDP-előrejelzését, amit januárban csökkentettek 3,5 százalékra a korábbi 4 százalékról.

Lőcsei Tamás szerint ebben a helyzetben nem könnyű prognózist adni, de ha a koronavírust is figyelembe vesszük, akkor a 3-3,5 százalékos lehet idén szerinte a GDP-bővülése. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.