3p

Sarka Kata férjének cége, a Mathias Corvinus Collégium, az Operaház és a World Press Photo szervezőjének is jutott.

Ismét eltelt egy hónap, és a hvg.hu megnézte, hogy az állami Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeit osztó leányvállalata újra kinyitotta a pénzcsapot és kiengedett rajta 70 millió forintot. Az összeg nagyobb része NER-közeli céghez vándorolt, kisebb része a kultúrára támogatására ment.

Ismét megnyílt a pénzcsap. Fotó: Depositphotos
Ismét megnyílt a pénzcsap. Fotó: Depositphotos

A támogatási lista transzparens és naprakész közzétételét eddig lazán kezelő Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ezúttal nem várt hónapokig, hanem már október közepén közzétette a szeptemberi listát, innen tudható, hogy melyik négy szervezet osztozhatott az összesen nettó 70 milliós kereten:

  • Netrise Hungary Kft. 40 millió Ft+Áfa
  • Mathias Corvinus Collegium 5 millió Ft+Áfa
  • Magyar Állami Operaház 20 millió Ft+Áfa
  • Herald Europa Kft. 5 millió Ft+Áfa

Szeptemberben a legtöbbet, a teljes szponzorációs keret 57 százalékát egy cég kapta, a Netrise Hungary Kft., amely az egyik leglátogatottabb magyar női portál, a femcafe.hu kiadója. Egyedüli tulajdonosa Bessenyei István, aki miután 11 évig járhatott MSZP-s belépővel a Parlamentbe, 2017-ben a kormányfő lánya, Orbán Ráhel köreiben tűnt fel, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt, utóbbit feleségül is vette, mostanában pedig az ATV vezérigazgatójával közös bulvárbizniszt visz. 

A Szerencsejáték szponzorációs gyakorlatában aprópénznek számító 5 millió forint jutott szeptemberben a Mathias Corvinus Collégiumnak (MCC) jutott, ami a sokak által fideszes káderképzőnek tartott, önmeghatározása szerint tehetséggondozó szervezet számára is aprópénz. Az MCC ugyanis a tavalyi mérlege alapján a vagyonát megtestesítő 424,4 milliárd forintnyi saját tőkéjével a második leggazdagabb magyar lehetne Mészáros Lőrinc után.

A Szerencsejáték-cég szeptemberben 20 milliós szponzorszerződést kötött a Magyar Állami Operaházzal is. Éppen egy nappal azelőtt, hogy Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója bejelentette: a 8-10 szeresére dráguló gázfűtési költségeik miatt bár az Operaházat nyitva tartják – csak 18 fokra tekerik le a fűtést, “a nézők úgyis hamar belehelik” –, az Erkel Színházat novembertől a fűtési szezon végéig bezárják, és az Eiffel Műhelyház működését is korlátozni kénytelenek.

Jutott még a Szerencsejáték-cég szeptemberi keretéből a World Press Photo (WPP) kiállítás szervezőjének, a Herald Europa Kft.-nek is. Az október végéig a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető tárlatot hosszú évek óta a Herald Európa szervezi, a kiállítás felelős koordinátora – és a cég résztulajdonosa – Révész Tamás, aki korábban zsűritagja és díjazottja is volt a WPP-nek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!