<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Külföldi és afgán újságírók és segítőik után indítottak hajtóvadászatot a tálib fegyveresek. A Deutsche Welle (DW) egyik riporterének rokonát már meg is ölték.

Kettőzött erővel kutatják fel a tálibok az afgán és külföldi sajtómunkásokat és segítőiket. A CNN megerősítette a BBC-nek azt az értesülését, hogy meggyilkolták a német Deutsche Welle (DW) rádió német riporterének afgán származású közeli hozzátartozóját, a család több tagját súlyosan megsebesítették. 

A DW munkatársa Németországban tartózkodik. A rádió azt közölte, hogy a kutatás eredetileg a német újságíró megtalálásáért indult, de nem találták a helyszinen, viszont egyes rokonoknak sikerült elmenekülni. Peter Limbourg, a DW főigazgatója szerint ez megerősíti azt a korábbi félelmet, hogy a tálibok Kabulban és vidéki településeken is hajtóvadászatot indítottak újságírók ellen. Tudomása szerint három másik külföldi újságíró otthonát feldúlták.

"Kifutunk az időből!" - hangoztatta a német vállalat vezetője. 

Közben a The Washington Post kiadója közvetlenül Joe Biden amerikai elnökhöz fordult annak érdekében, hogy kimenekítsenek 204 újságírót és családtagjaikat valamint afgán segítőiket Kabulból. Ugyanezt kérte a The New York Times és a The Wall Street Journal kiadója is előzőleg. Előbbi 128 fős kontingense (újságírók, családtagjaik és segítőik) a napokban elhagyták Afganisztánt. Utóbbi cég "előrehaladt" a kimenekítés megszervezésében.

A Kabulban dolgozó német újságírók kiadói Angela Merkel kancellártól és Heikko Maas külügyminisztertől kértek sürgős beavatkozást. "Életveszélyben vannak ezek az emberek, megtorlás és kivégzés vár rájuk, ezért nagyon gyors segítség kell" - írták.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.