<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Valentin-nap szinte minden áru- és szolgáltatáscsoportban megtalálja vevőit, így a turizmusban is. Bár minden út romantikus lehet, ha egy szerelemespár nekivág a nagyvilágnak, a turisztikai és közlekedési szakemberek ezek közül is kiválasztják azokat, amelyeket a legandalítóbbnak találnak.

A járvány utáni időszakban egyébként is minden lehetőséget megragad a szakma, hogy behozza az elmaradást. Ezúttal egy autóbiztosítással és közlekedéssel foglalkozó cég végzett közvéleménykutatást a legszebb útvonalakról.

A német alpesi út – German Alpine Road – bizonyult a világ legromantikusabb útvonalának, megszerezve a 10 pontot. Főleg a motorral, autóval utazók számára ajánlják. Összességében azonban Olaszország verhetetlen, három régiója is szerepel a top 10 romantikus közúti célpontok között.

A történelmi nevezetességek és a hegyvidéki útvonalak a legkedveltebbek, a 10 legjobb között nyolc ilyen szerepel.  A cég szakemberei több milliónyi utasvéleményt dolgoztak fel a lista elkészítésénél. A vállalkozás egyik vezetője, Alex Kindred azt a tanácsot adta a kiruccanásra vágyó pároknak, hogy gondosan és teljes egyetértésben válasszák ki az úti célt. No meg: a hosszabb útszakaszokon felváltva vezessenek, állítólag ez az egyik garanciája a sikeres Valentin-napi pihenésnek.

Olaszország is a legszebbek között (Fotó: Pixabay)Olaszország is a legszebbek között (Fotó: Pixabay)

Természetesen a csodás táj mellett az értékelésben szerepet játszott az is, milyen minőségű szolgáltatások várják az adott útszakaszokon megpihenőket, azaz milyen vendéglátó helyek, szállodák, látnivalók találhatók a közelben.

A listán az 525 kilométer hosszú német kirándulás magában foglalhatja például a Linderhof Palace vagy a Neuschwanstein kastély meglátogatását, és természetesen számos kiváló sörözőt és éttermet. A második helyen az olasz Puglia végzett, amely bár nem tartozik a legismertebb itáliai úti célok közé, elbűvöli a turistát, mivel a táj végig gyönyörű és nincs nagy tömeg. A 180 kilométer hosszú partszakaszt barlangok és sziklák övezik.

A szintén olasz Amalfi 3. helyéhez nem szükséges különösebb kommentár, hiszen a világ egyik legszebb tengerpart-szakaszáról van szó, itt már csak az a fontos, hogy a szerelmesek időben foglaljanak szobát, amelynek ablakából szerencsés esetben pazar kilátás nyílik a tengerre. Amalfiban a szállodák és éttermek széles választéka, a vendéglátás színvonala különösen kimagasló.

Kevésbé ismert úti cél a skóciai North Coast, itt nem kevesebb, mint 800 kilométernyi útvonalat ajánlanak felkeresni a szakemberek. A skót tájak felfedezése a brit állampolgárok számára is sok újdonsággal bír. Az ötödik helyezett Toszkána, amely nem igényel különösebb kommentárt.

Az ír táj vad romantikája és a természet érintetlensége mindenkit elbűvöl, ezért is javasolják az úgynevezett Wild Atlantic Way bejárását. A kanadai Icefields Parkway majd 300 kilométeres útszakasza sokak számára teljesen ismeretlen úti cél. A norvégiai Lofoten szépsége feledteti, hogy ilyenkor tavasszal még zord ott az idő.

Az amerikai Highway One majd ezer kilométerével nem igazán egy pihentető hétvégi program, főleg fiatal pároknak való, akik bírják a több napos utazásokat. A listát ismét Németország zárja az úgynevezett Romantic Road fantázia nevű túrával.

A Confused.com – amely az Egyesült Királyság vezető digitális platformja az autóbiztosításban, de számos más, például pénzügyi szolgáltatással is foglalkoznak -  havonta egymillió szavazatot szokott kapni ügyfeleitől.

A fent említetteken kívül weboldalukon még 12 másik túraútvonalat ajánlanak, amelyek szintén különleges élményeket nyújtanak, persze, tegyük hozzá, nem csak Valentin-nap táján.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.