TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Legalábbis ezt vizionálja egy német kutatóintézet.

A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztése után is fenn kell maradniuk egy ideig a járvány megfékezése érdekében hozott németországi korlátozások egy részének a helyi Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI) szerint, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Berlin. (Depositphotos) Berlin. (Depositphotos)

Az RKI stratégiai elemzése azzal számol, hogy jövő évben előreláthatólag már lesz néhány engedélyezett oltóanyag (a kutatások állásáról itt írtunk részletesen). Bár ezek jelentősen javítják a vírus elleni harc esélyeit, kezdetben csak korlátozott mennyiségben állnak majd rendelkezésre, elsősorban a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó emberek számára.

Emiatt fontos – áll a jelentésben –, hogy továbbra is fennmaradjanak a „közösségi élet bizonyos változásai.” Az intézet szerint tehát

továbbra is tartanunk kell egymástól a távolságot, követnünk kell a higiéniai szabályokat, védőmaszkot kell hordanunk, szellőztetnünk kell és lehetőség szerint a szabadba kell áthelyeznünk szabadidős tevékenységeinket.

Németországban – számos európai országhoz hasonlóan – augusztus óta jelentősen emelkedik a diagnosztizált fertőzések száma. Tegnap már több mint ötezer új vírushordozót regisztráltak – ilyen magas értékre utoljára áprilisban volt példa.

Az új halálesetek száma sokáig nem követte az emelkedést, és relatív alacsony szinten maradt. A közelmúltban azonban ez a szám is növekedésnek indult: tegnap már 43-an vesztették életüket.

Igaz, ez még mindig jóval kevesebb, mint a válság tavaszi csúcspontján, amikor naponta több százan hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.  

A válság a tudósokat és az egészségügyi szakembereket is megosztja: egy részük a jelenleginél szigorúbb korlátozásokat tart indokoltnak, más részük viszont új stratégiát követel és úgy véli, hogy a fiatal és egészséges emberek számára azonnal lehetővé kell tenni a megszokott életük folytatását.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.