Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Legalábbis ezt vizionálja egy német kutatóintézet.

A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztése után is fenn kell maradniuk egy ideig a járvány megfékezése érdekében hozott németországi korlátozások egy részének a helyi Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI) szerint, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Berlin. (Depositphotos)
Berlin. (Depositphotos)

Az RKI stratégiai elemzése azzal számol, hogy jövő évben előreláthatólag már lesz néhány engedélyezett oltóanyag (a kutatások állásáról itt írtunk részletesen). Bár ezek jelentősen javítják a vírus elleni harc esélyeit, kezdetben csak korlátozott mennyiségben állnak majd rendelkezésre, elsősorban a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó emberek számára.

Emiatt fontos – áll a jelentésben –, hogy továbbra is fennmaradjanak a „közösségi élet bizonyos változásai.” Az intézet szerint tehát

továbbra is tartanunk kell egymástól a távolságot, követnünk kell a higiéniai szabályokat, védőmaszkot kell hordanunk, szellőztetnünk kell és lehetőség szerint a szabadba kell áthelyeznünk szabadidős tevékenységeinket.

Németországban – számos európai országhoz hasonlóan – augusztus óta jelentősen emelkedik a diagnosztizált fertőzések száma. Tegnap már több mint ötezer új vírushordozót regisztráltak – ilyen magas értékre utoljára áprilisban volt példa.

Az új halálesetek száma sokáig nem követte az emelkedést, és relatív alacsony szinten maradt. A közelmúltban azonban ez a szám is növekedésnek indult: tegnap már 43-an vesztették életüket.

Igaz, ez még mindig jóval kevesebb, mint a válság tavaszi csúcspontján, amikor naponta több százan hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.  

A válság a tudósokat és az egészségügyi szakembereket is megosztja: egy részük a jelenleginél szigorúbb korlátozásokat tart indokoltnak, más részük viszont új stratégiát követel és úgy véli, hogy a fiatal és egészséges emberek számára azonnal lehetővé kell tenni a megszokott életük folytatását.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.