<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Technikai a meghibásodás, nem háborús cselekmény áll a háttérben.

A Barátság kőolajvezeték egy ukrajnai szakaszát részben leállították, miközben a Belaruszból Ukrajna irányába történő szivattyúzás még mindig zajlik – közölte a TASZSZ-szal Igor Demin, a Transneft szóvivője, amelyről az Index készített összefoglalót.

Mostanában egyre rendszeresebbek a leállások Magyarország irányába a Barátság kőolajvezetéken. Fotó: DepositphotosMostanában egyre rendszeresebbek a leállások Magyarország irányába a Barátság kőolajvezetéken. Fotó: Depositphotos

"Az ukrajnai olajvezeték részben leállt partnereink szerint. A Magyarországra irányuló szivattyúzást már három napja leállították, és még egy hétig le kell állítani. A budkoveci telepről Csehország és Szlovákia irányába rendben folyik a szállítás, ugyanis ott elegendő mennyiséget tárolnak az ellátás biztosítására"

– mondta a szóvivő a beszámoló szerint, és hozzátette: jelenleg folyik a szállítás Belarusz területéről Ukrajna irányába. Ha Ukrajna nem állítja helyre a szállítást a Novgorod–Volinszkij–Brogyij szakaszon, akkor néhány órán belül ez a termelés is leáll – mondta a Transneft szóvivője.

Iparági forrásokból az Index úgy értesült, hogy mostanában egyre rendszeresebbek a leállások Magyarország irányába.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.