<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

2023. március 22-én megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete és az Antenna Hungária Zrt., melynek köszönhetően az egyetem hallgatói a vállalatnál vehetnek részt gyakorlati képzéseken.

Az Eszterházy hallgatói a műhelymunkák során bepillanthatnak a televíziós kameramanok munkájába, dolgozhatnak közvetítőkamionon, megtanulhatják a közvetítések fajtáit és részt vehetnek a vállalati workshopon. A jövő szakemberei megismerhetik a professzionális, alternatív közvetítési eszközök használatát, a RECnGO startup működését, a mobil- és smart TV alkalmazásokat kínáló OTT (over-the-top) platformok világát, szerkesztését, a tartalom-menedzselés fortélyait és tesztelhetik az alkalmazások által nyújtott megoldásokat.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete jól jár az Antenna Hungária Zrt.-vel. Fotó: 4iG
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete jól jár az Antenna Hungária Zrt.-vel. Fotó: 4iG

„Az Antenna Hungária Zrt. Magyarország legjelentősebb műsorszórást, műsorgyártást, infrastruktúrát kezelő vállalata, ezért nagy örömmel veszünk részt a jövő televíziós szakemberek képzésében” - emelte ki Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária operatív vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette: „Az együttműködés egyik célja, hogy az Eszterházy Egyetemen zajló magas minőségű elméleti képzést, az Antenna Hungária egyedülálló gyakorlati képzésével egészítsük ki.”

„Az egyetem számára nagyon fontos, hogy az intézményből olyan fiatalok kerüljenek a munkaerőpiacra, akik már járatosak a különböző munkafolyamatokban, rendelkeznek a legmodernebb technológiák ismeretével. Mint elhangzott, az EKKE és jogelőd intézményei idén 20 éve működtetik a Líceum Televíziót, amely a gyakorlati oktatás terepe Egerben.

Kulcsfontosságú, hogy a hallgatók az Antenna Hungáriának köszönhetően hiteles, a szakma csúcsát jelentő vállalatnál szerezhetnek gyakorlati ismereteket” – mondta el Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Az Antenna Hungária az együttműködés során alkalmat biztosít a hallgatók számára szakmai kirándulások és ismereteket elmélyítő programokon való részvételre, segíti a gyakorlati diplomamunkák elkészítését, és televíziós évközi gyakorlatokkal támogatja az EKKE hallgatóinak fejlődését. A vállalat alkalmassági tesztek alapján néhány hallgatónak kiemelt gyakorlati pozíciót biztosít a műsorgyártási tevékenységben. A megállapodás szerint az Antenna Hungária Zrt. a gyakorlati képzéseket megelőzően szakmai bemutató programot is szervez hallgatóinak, amely március 29-től indul az egri egyetemen.