TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. november 20. 18:57
mfor.hu

Felmérés készült arról, hogy mit tartanak az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának a magyarok. 

A listát az egészségügy vezeti. Minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának – olvasható ki a Medián friss, 2018. októberében, 1200 fős mintán készült felméréséből.

Dobogós helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés. A migránsok csak a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb, és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát.

(Forrás: Medián Facebook oldala)

A felmérés készítői szerint a problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít. A legtöbb további ügyben hasonlóan szavaznak a kormánypárti és az ellenzéki polgárok, de kivételt képez a korrupció, amelynek az átlagos 28 pont helyett a fideszesek csak 19 pontot adtak.

A másik kivétel a bevándorlás: a Fidesz-szavazók körében ez került a második helyre, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.