<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

„Európa az életéért küzd” - ezzel a kijelentéssel kezdte borús hangvételű beszédét az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az EP egynapos plenáris ülésén.

A politikus így fogalmazott a nagyrészt már üres Európai Parlament épületében elmondott beszédében:

„Nagyot változott a világ, mióta legutoljára találkoztunk. Azt, hogy ettől a fordulóponttól merre tart majd az EU, nagyban meghatározzák a most meghozott döntések.

Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon) Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség, mégis több tagállam ezt tartotta megoldásnak - jelentette ki, hozzátéve, hogy nincs olyan tagállam, amely képes az önellátásra az orvosi felszerelések, védőeszközök terén, tehát a szolgáltatások és áruk szabad mozgása most még fontosabb, mint valaha. Az egységes piacnak működnie kell – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a válság utáni helyzet kezelése is koordinált európai fellépést igényel, mivel a szakadék még jobban megnyílik majd szegények és gazdagok között.

„Az európai demokráciáknak össze kell fogniuk, csak együtt tudunk helyesen cselekedni. Egy nagy európai szívnek kell dobognia, nem 27 kicsinek.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.