2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újpesti befektetésre készül új vállalkozásával a nagy múltú kerületi labdarúgócsapat megvételében kulcsszerepet játszó Kovács Zoltán.

A beszédes nevű NwPst Investment Vagyonkezelő Kft. néven alapított céget április végén Kovács Zoltán, az Újpest egykori válogatott labdarúgója, aki mostanában a lila-fehér csapat adásvételében játszik fontos szerepet – írja a hvg.hu. Az elnevezés egy újpesti befektetésre utal, s az eddigiek fényében nem lenne meglepetés, ha a cégnek köze lenne a futballcsapat jövőjének alakításához.

Nagy várakozás előzi meg a tulajdonosváltást Újpesten. Fotó: MTI
Nagy várakozás előzi meg a tulajdonosváltást Újpesten. Fotó: MTI

Sokmilliárdos üzletről van szó, ami elől a csapat jelenlegi tulajdonosa, a belga Roderick Duchatelet sokáig elzárkózott. Azt, hogy valami megmozdult az ügyben, jelezte, hogy pár hónapja potenciális vevők léptek a nyilvánosság elé. Az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. nevében eljáró magánszemélyek – Cseke István és Németh János – eltökéltnek tűntek, ám szerepük rövid időre korlátozódott: hamarosan kikerültek a képből és a cégből, ahol megjelent viszont a már említett Kovács Zoltán, akinek újpesti múltja még inkább hitelesítette a vásárlási szándékot.

Nagy várakozás előzi meg a tulajdonosváltást. Duchatelet annyit árult el a szerződéskötés után, hogy a többségi tulajdonrész eladásáról állapodtak meg, de „bizonyos fizetési határidők” teljesüléséhez kötötte a tulajdonjogi változásokat.

Az átadás-átvétel után derül majd ki, hogy a frissen alapított NwPst Investmentnek milyen szerep juthat a tranzakcióban, illetve a futballcsapat üzemeltetésében. A vállalkozás felépítése elvileg alkalmassá teszi az ilyen feladatokra: főtevékenységként a vagyonkezelést jegyezték be a tulajdonosok, de a cég foglalkozik üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással, PR-rel, kommunikációval, de még épülettakarítással is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!