TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Kizárólag maszkban lehet bemenni, korábban sál vagy kendő is elég volt.

Nem csak a Budapesti Önkormányzatnak kell igazodnia az aktuális járványügyi kormányzati előírásokhoz, hanem az Országháznak is, sőt, ott már meg is tették ezt.

Már csak maszkban lehet belépni (Forrás: pixabay) Már csak maszkban lehet belépni (Forrás: pixabay)

Mint lapunk elsőként megírta, a hivatal szeptember 9-én szigorította a belépésre vonatkozó szabályokat, ennek részeként pedig előírta az arc eltakarását a belépőknek. Az itt még elérhető tájékoztatásból kiderül, hogy az első intézkedési körben nem csak maszkot lehetett erre a célra használni, hanem sálat vagy kendőt is.

Időközben, szeptember 18-án a kormány szigorította az idevágó rendeletet, általánossá téve a maszkhasználati kötelezettséget a a nyilvános helyeken, például a tömegközlekedésben vagy a rendezvényeken. Egészen pontosan orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kötelező viselni a rendelet értelmében.

Az index cikke szerint emiatt saját rendelete visszavonására készül a Budapesti Önkormányzat. A főváros még április 23-án hozott rendeletet a kötelező köztéri viseletről, ebben a maszk mellett a sál vagy kendő használatát is engedélyezték. Most nem történik más, mint egy magasabb, és szigorúbb előírásokat tartalmazó jogforráshoz igazítják a rendeletet, oly módon, hogy visszavonják azt.

Mint jeleztük ,erre kényszerült a parlament is. A belépés feltételeiről szóló korábbi tájékoztatójuk még tartalmazta a sál vagy kendő alkalmazását, az aktualizált tájékoztatóban azonban már ez szerepel:

A Látogatóközpontban, az Országházban és az Országgyűlési Múzeum kiállítóhelyein saját arcmaszk, valamint a kijelölt helyen található kézfertőtlenítő használata kötelező.

Az a szabály továbbra is hatályban van, hogy 37,2 fokos testhőmérséklet felett tilos belépni a parlament épületébe. Ebben a cikkben hívtuk fel egyébként a figyelmet arra, hogy eközben az iskolába október óta 37,8 foknál magasabb hőmérséklettel nem mehetnek a gyerekek. Vagyis ha valakinek 37,4 fokos a testhőmérséklete, iskolába még mehet, de a parlamentet nem látogathatja.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.