TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Gulyás Gergely kérdésünkre kormányzati döntés hiányában is biztosra vette, hogy nem lesz egyszámjegyű az adó 2021-ben.

A mai Kormányinfón megkérdeztünk Gulyás Gergely minisztert, hogy mi a tervük a személyi jövedelemadóval, mekkora mértékű csökkentésre kerülhet sor jövőre. Korábban ugyanis Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, hogy 2021-ben újra folytatni lehet az adó mérséklését. Azt nem árulta el, mekkora csökkentés jöhet szóba, mindenesetre felvetődött, hogy akár jövő januártól hatályba léphetne a 10 százalék alatti kulcs.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció. (Fotó: MTI) Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció. (Fotó: MTI)

Jelenleg 15 százalékos az szja kulcsa, és Orbán Viktor miniszterelnök régóta szorgalmazza az egyszámjegyű szja bevezetését.

Csakhogy közben a kormány újabb családvédelmi intézkedéseket tervez, amelyek nagyrészt pont a jövő évi költségvetést terhelik - közölte kérdésünkre Gulyás Gergely (erre a pénzügyminiszter is felhívta a figyelmet korábban). Ezért lehet, hogy az újabb csomagról több részletben dönt majd a kormány.

Így viszont szűkül a kormány mozgástere, főleg, hogy a 10 százalék alatti szja egymagában mintegy 600 milliárd forintot venne ki a költségvetésből (ennyivel kevesebb bevétel folyna be).

Gulyás Gergely lapunknak adott válaszából kiderült, hogy nem lesz egyszámjegyű az szja jövőre. Mint mondta, a költségvetést idén is tavasszal fogadja el a tervek szerint a parlament, de a főbb irányvonalak még nem véglegesítettek. Mindazonáltal erre vonatkozó döntés hiányában is kizártnak tartotta, hogy jövőre már egyszámjegyű legyen az szja.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.