<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Szerintük érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg az új törvény.  

A Magyar Ügyvédi Kamara az új kata-törvényt jogi szempontból aggályosnak, vállalkozások százezreit ellehetetlenítőnek tartja, ezért tisztelettel kéri a Köztársasági Elnök Asszonyt, hogy azt jelen formájában ne írja alá, áll a kamara közleményében.

Hozzáteszik:  a év közbeni változást generáló törvény - amely az ügyvédi hivatást gyakorlókat és az általuk képviselt állampolgárok, mikro-, kis- és középvállalkozások százezreit érinti - érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg, így sérti a jogbiztonság követelményét.

Az elfogadott törvény az adózók és a jogkeresők terheit - a felkészülést megnehezítő tevő határidővel - ugrásszerűen növeli, a pártfogó ügyvédi és a kirendelt védői munka pénzügyi feltételeinek ellehetetlenítésével veszélyezteti a joghoz való hozzáférést, írják.
 
Ahogy eddig mindig, úgy a Magyar Ügyvédi Kamara most is nyitott a szakmai konzultációra annak érdekében, hogy a jogszabály a jogos szakmai és társadalmi elvárások mentén mielőbb módosításra kerüljön, áll a közleményben.