4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Meglepetés született a televíziós nézettségi adatok tekintetében, ugyanis a 42. héten a magyar labdarúgó válogatottnak nemcsak Litvániát, hanem a TV2 Dancing with the stars műsorát sem sikerült legyőznie a teljes lakosság körében. Igaz, a 18-49 éves korosztályban igen.

Beállt az őszi menetrend a kereskedelmi csatornákon, így mindkét csatorna jól bevezetett és már ismert műsorokkal várta a 42. héten is a nézőket esténként. Az RTL-en a „Nyerő páros – Mit bír el a szerelem?” továbbra is jól húz a 469 879 ezres átlagos nézőszámmal, míg a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoportban 267 548 ezres nézőszám mellett 25,3 százalékos közönségarányt ért el.

A csatorna másik esti bástyája a Survivor, s ha valaki hiányolná a Nyerő párosból kiesett Joe-t, itt újra láthatja, hiszen ő vezeti a műsort. A legendás túlélőshow hazai változata a héten már az előző heti nézettség feléig, 113 700 ezres átlagos nézőszámig jutott a teljes lakosság körében – de ennél valamivel jobb eredményt ért el a kiemelt kereskedelmi korcsoportban, ahol a 133 981 ezres átlagnézettség 15,7 százalékos közönségarányt hozott az RTL-nek.

Egyébként napokon belül végetér az RTL-en a népszerű reality, fináléja október 27-én lesz látható, s helyét október 30-tól átveszi a Házasodna a gazda 6. évada.

A teljes lakosság körében mért adatok szerint még a Magyarország-Litvánia futballmérkőzés sem tudta megverni a Dancing with the starsot. Fotó: Facebook
A teljes lakosság körében mért adatok szerint még a Magyarország-Litvánia futballmérkőzés sem tudta megverni a Dancing with the starsot. Fotó: Facebook

A TV2-n az Ázsia Expressz új évadja ezúttal Dél-Amerikában, egész pontosan Mexikóban, valamint Guatemalában kalandozik, s a mindig nagyon népszerű műsor tovább növelte nézői számát: 646 387 ezres átlagos nézettségére nem lehet panasz. A celebvetélkedő a 18-49 évesek körében átlagosan 211 743 ezer főt mozgatott meg, ami 20,4 százalékos közönségarány, ez pedig egyet jelent azzal, hogy ebben a műsorsávban nem tudta legyőzni a párhuzamosan futó Nyerő párost.

Október 9-től megy a csatornán a szintén nagy visszatérő, „A nagy ő – The Bachelor” is, amelyben ezúttal Magyarország egyik leggazdagabb embere, Jákob Zoltán üzletember keresi élete párját. A társkereső a viszonylag késői, fél 10-es kezdés ellenére továbbra is hasít, és 463 342 ezres nézőszámával könnyedén veri a párhuzamosan futó Survivort. Persze ez a műsor sem tart örökké, nemsokára lekerül a képernyőről, és már azt is tudjuk, mikor lesz az utolsó adás.

A csatorna ugyanis bejelentette, hogy november 6-án, hétfőn startol el Stohl András vezetésével a Párharc, ami azt jelenti, hogy Jákob Zoltánt utoljára november 3-án, pénteken láthatjuk majd rózsával a kezében. Azt a TV2 egyelőre nem közölte, hogy kik lesznek a Párharc új évadának szereplői.

Szórakoztató műsorok

A The Voice - amelyben a Nyerő Pároson kívül Curtis szintén látható -, 80 301-es átlagos nézettségével nem hozott kiugró eredményt, ugyanakkor a 18-49-es korosztályban a 196 398 nézettségével 18,6 százalékos közönségarányt ért el, ami egész előkelő helyezést jelent az RTL-nek.

A TV2-n futó Sztárban sztár leszek a teljes lakosságból 735 105 nézőt érdekelt, de a Dancing with the stars még több nézőt ültetett a képernyő elé: 835 762, s ezzel elvitte a pálmát a héten. Igaz, a releváns korosztályt már kevésbé érdekelte, mindkét műsornál hozzávetőlegesen 200 ezres nézőt vonzott, ami 20 százalékos közönségarány.

Sportműsorok

Talán nem meglepetés, hogy a Litvánia-Magyarország labdarúgómérkőzés milyen sokakat vonzott, hiszen az Európa Bajnokságra való kijutás volt a tét. Sajnos Szoboszlaiéknak ez most nem sikerült, de így is 814 359 néző szurkolta végig az M4-en a két félidőt, de még ezzel is csak a második legnézettebb műsor lett a teljes lakosság körében a 42. héten a Dancing with the stars után. A meccs a 18-49 éveseket is érdekelte, közülük 337 002 futballszerető ember követte a képernyőn a mérkőzést, ami ebben a korosztályban viszont a hét legnézettebb műsora, egyben 2023 kilenc hónapjában a negyedik legnézettebb műsor lett.

Ebben a korosztályban egyébként a topnézettségbe bekerült még az amerikai Forma-1-es futam is 158 096-os nézőszámmal, illetve a Diósgyőr-Fradi futballmérkőzés 62 943 fős nézettséggel.

Így alakult a hét

A 42. héten nem volt kiugróan nagy különbség a csatornák között, az azonban egyértelműnek tűnik, hogy az RTL hétvégén jelenleg továbbra sem igazán tud versenyezni a két TV2-s szuperprodukcióval, viszont hétköznapokon a Nyerő páros magabiztosan hozza a számokat. A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában a TV2 végzett 18,2 százalékkal, míg az RTL 17,3 százalékkal mögötte áll. Az M4-nek a harmadik helyhez most elég volt 5,6 százalék, amit a magyar-litván meccsnek köszönhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!