3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A Trend Fm-nek nyilatkozott kollégánk, akit a külügyminiszteri interjúnk mellett az előfizetéses modell bevezetéséről is kérdeztek.

A portálunkon ma megjelent külgazdasági és külügyminiszteri interjú volt a vezető témája kollégánk, Baka F. Zoltán rádiós nyilatkozatának, amit a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorának adott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Bánkuti András)Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Bánkuti András)

Az interjúban Szijjártó Péter a járvány kapcsán a befektetéspolitikáról és az egészségügyi védekezésről beszélt részletesebben. Utóbbi kapcsán elmondta - idézte fel munkatársunk -, hogy reményei szerint már tavasz előtt megjelenhet a magyar piacon a kínai vakcina, míg az orosz készítmény esetében nem zárta ki, hogy mégis nagyobb mennyiség érkezhet hozzánk. (Korábban a magyar kormány tagjai részéről még olyan jelzések érkeztek, hogy bár ígéretes kutatások zajlanak Oroszországban, de az ottani gyártókapacitás nem alkalmas arra, hogy mások mellett a magyar igényeket is ki tudja szolgálni.)

Erről interjúnkban azt mondta Szijjártó Péter, hogy "ez egy folyamat, nyilvánvalóan egy oltóanyaggyártás kapacitás kiépítése nem megy ujjcsettintésre. Még az is lehet, hogy figyelembe tudjuk venni az orosz vakcinát nagy mennyiségben, ha úgy alakulnak az ottani kapacitások".

Ami a magyarországi befektetéseket illeti, tavaly volumenében Kína végzett az első helyen, míg két éve Dél-Korea. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy két egymást követő évben is ázsiai ország végzett az élen - utalva a keleti nyitás hasznosságára. Munkatársunk ehhez hozzátette, hogy darabszám tekintetében Németország lett az első.

A rádiós nyilatkozatban előkerült Joe Biden személye is. A leendő amerikai elnököt kemény szavakkal illette októberben, az amerikai elnökválasztás előtt a magyar külügyminiszter. Szijjártó Pétert megkérdeztük arról, hogy milyen politikai gesztusokat kell tennie a magyar kormánynak a fagyos helyzet feloldására, de a külügyminiszter szerint nem kell túlértékelni az amerikai kampány során elhangzott mondatokat. Reményét fejezte ki, hogy az új demokrata elnöki adminisztrációval jobb lesz a viszonyuk, mint volt 2016 előtt az akkori demokrata vezetéssel.

Végül, de nem utolsósorban a média helyzete, a talpon maradás, a finanszírozás kérdése került szóba a beszélgetésben. Lapcsaládunk két tagja - a Privátbankár és az Mfor - ugyanis szerdától átáll az előfizetéses rendszerre, ami azt jelenti, hogy napi 4-6 cikket - amelyeket a legjobbnak, legalaposabbnak, leginformatívabbnak tart a szerkesztőség - fizetőfal mögé teszünk, egy napra jutóan egy jelképes összegért, olcsóbban, mint amennyibe a napilapok kerülnek. Meggyőződésünk, hogy ez a jövő, az egyre bizonytalanabb hirdetési piac mellett meghatározóvá kell válnia a hírfogyasztásból származó bevételeknek.

A beszélgetést itt tudják meghallgatni:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.