2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Alexander De Croo belga miniszterelnök nem támogatja, hogy megfosszák Magyarországot az uniós soros elnöki tiszt betöltéséről.

A politikus attól tart ugyanis, hogy egy ilyen döntés kontraproduktív lenne, és ezzel akár „luxushelyzetbe” is hozhatnák Magyarországot.

A belga kormányfő kedden az ülésteremben kijelentette, hogy osztja a parlament aggodalmát Magyarország jogállamisági helyzete miatt. Alexander De Croo azt mondta, Belgium és a kormány mindig világosan fogalmazott ezzel kapcsolatban, de szerinte egyáltalán nem jó ötlet megfosztani Magyarországot az elnökségtől – hivatkozik a The Brussels Times-ra az Index.

Véleményem szerint ez kontraproduktív lenne. Az elnökség nemcsak kiváltság, hanem kötelesség is. Arra kötelez egy tagállamot, hogy megmutassa színeit, hogy eljátssza elnöki szerepét, és hogy békéltető szerepet töltsön be

– fogalmazott a politikus.

Alexander De Croo belga miniszterlenök véleménye ez. Fotó: Facebook
Alexander De Croo belga miniszterlenök véleménye ez. Fotó: Facebook

Hozzátette: Magyarország megfosztása még „luxushelyzetbe” is hozná az országot.

Június 1-jén az Európai Parlament megszavazta, hogy Magyarország alkalmatlan a soros elnökségre. A Magyarország elleni állásfoglalásra 442 képviselő szavazott igennel, 144 nemmel, és 33-an tartózkodtak.

Az állásfoglalás megkérdőjelezi Magyarország alkalmasságát, hogy 2024-ben betöltse az unió soros elnöki tisztét. Emellett 24 pontban sorolja azokat a kifogásokat, amelyekkel a testület szerint hazánk megsérti a  jogállamiságot és az alapvető jogokat, illetve utal velünk szemben az uniós források befagyasztására.

Az Igazságügyi Minisztérium egyik közleményében ugyanakkor arról írt, hogy az Európai Tanács részéről semmilyen ellentétes jelzés nem érkezett arról, hogy 2024 júliusától Magyarország tölti be az unió soros elnökségét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!