2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"Ez elfogadhatatlan!" - írta a legújabb brüsszeli tervekről.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, közelebb került az elfogadáshoz az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagja, amely kötelező szolidaritási mechanizmust vezetne be a migráció frontországainak megsegítésére.

Orbán Viktor a Facebookon reagált a hírre:

"Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a mingránsokat.
Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból."

Korábban Rétvári Bence a Belügyminisztérium államtitkára is reagált a tervezetre, elmondva hogy a migránsokat befogadni nem hajlandó országoknak az elutasított bevándorlók után fejenként mintegy 8 millió forintnak megfelelő eurót kellene befizetnie a közös költségvetésbe.

Az államtitkár azóta nyilatkozott az M1-nek is, ahol elmondta, hogy

"Ez egy rendkívül veszélyes javaslat és láthatóan ez eléggé előrehaladott fázisba került, hiszen azzal, hogy a belügyminiszterek tanácsa erre minősített többséggel rábólintott, ezután jön egy jogalkotási folytatólagos szakasz az Európai Parlamenttel, Európai Bizottsággal."

Az államtitkár szerint az is látható, hogy Brüsszelben megkeresték azt a testületet, ahol - a hatalommal visszaélve - át lehetett ezt vinni egy többségi szavazással.

Elmondása szerint a jogszabály tervezetét elküldték az érintetteknek elektronikus levélben, majd 10 perc múlva papíron is kiosztották, és 20 perc múlva már szavaztak is róla.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!