2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Már hat olyan állam van Európában, ahol a koronavírus áldozatainak hivatalos száma meghaladja a 10 ezret.

Átlépte a 10 ezret a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozott halálesetek száma Belgiumban. Az elmúlt 24 órában 14-en vesztették életüket, így az elhunytak száma 10 001-re emelkedett, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Brüsszel főtere. (Korábbi felvétel. Depositphotos/sedmak)
Brüsszel főtere. (Korábbi felvétel. Depositphotos/sedmak)

Belgium, ahol 11,5 millióan élnek, a hatodik ország Európában az Egyesült Királyság (42 ezer áldozat), Olaszország (36 ezer áldozat), Franciaország (32 ezer áldozat), Spanyolország (31,5 ezer áldozat) és Oroszország (20,5 ezer áldozat) után, ahol több mint tízezer koronavírusos halálesetet regisztráltak.

A halálozások lakosságszámhoz viszonyított arányát tekintve

Belgiumban a legrosszabb helyzet Európában: egymillió lakosra 870 elhunyt jut, míg Spanyolországban „csupán” 667, az Egyesült Királyságban pedig 629.

A Financial Times adatai szerint Belgiumot globálisan is csupán egyetlen ország, Peru előzi meg,  ahol csaknem ezer halálesetet regisztráltak egymillió lakosonként.

A halálozások magas számát a belga hatóságok részben azzal magyarázzák, hogy ők – szerintük a világon egyedüli országként – nem csak a bizonyítottan koronavírusos, kórházakban és idősotthonokban elhunyt betegeket emelik be a statisztikába, hanem

azokat is, akiknél csupán gyanítják, hogy a vírus miatt vesztették életüket, de nem tesztelték le őket.  (Arról, hogy a vírus áldozatainak valós számát szinte lehetetlen pontosan megmondani, itt írtunk.)

A BBC szerint a másik ok az lehet, hogy Belgiumban európai viszonylatban magas az otthonokban élő idősek aránya a népességen belül. Márpedig ezeket az intézményeket a belga hatóságok sem tudták megvédeni: a halálesetek mintegy fele itt történt.

Ugyanakkor a napi halálozások számát tekintve Belgiumban jelenleg nincs második hullám: ez a mutató június óta alacsony szinten van.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!