TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Már hat olyan állam van Európában, ahol a koronavírus áldozatainak hivatalos száma meghaladja a 10 ezret.

Átlépte a 10 ezret a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozott halálesetek száma Belgiumban. Az elmúlt 24 órában 14-en vesztették életüket, így az elhunytak száma 10 001-re emelkedett, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Brüsszel főtere. (Korábbi felvétel. Depositphotos/sedmak) Brüsszel főtere. (Korábbi felvétel. Depositphotos/sedmak)

Belgium, ahol 11,5 millióan élnek, a hatodik ország Európában az Egyesült Királyság (42 ezer áldozat), Olaszország (36 ezer áldozat), Franciaország (32 ezer áldozat), Spanyolország (31,5 ezer áldozat) és Oroszország (20,5 ezer áldozat) után, ahol több mint tízezer koronavírusos halálesetet regisztráltak.

A halálozások lakosságszámhoz viszonyított arányát tekintve

Belgiumban a legrosszabb helyzet Európában: egymillió lakosra 870 elhunyt jut, míg Spanyolországban „csupán” 667, az Egyesült Királyságban pedig 629.

A Financial Times adatai szerint Belgiumot globálisan is csupán egyetlen ország, Peru előzi meg,  ahol csaknem ezer halálesetet regisztráltak egymillió lakosonként.

A halálozások magas számát a belga hatóságok részben azzal magyarázzák, hogy ők – szerintük a világon egyedüli országként – nem csak a bizonyítottan koronavírusos, kórházakban és idősotthonokban elhunyt betegeket emelik be a statisztikába, hanem

azokat is, akiknél csupán gyanítják, hogy a vírus miatt vesztették életüket, de nem tesztelték le őket.  (Arról, hogy a vírus áldozatainak valós számát szinte lehetetlen pontosan megmondani, itt írtunk.)

A BBC szerint a másik ok az lehet, hogy Belgiumban európai viszonylatban magas az otthonokban élő idősek aránya a népességen belül. Márpedig ezeket az intézményeket a belga hatóságok sem tudták megvédeni: a halálesetek mintegy fele itt történt.

Ugyanakkor a napi halálozások számát tekintve Belgiumban jelenleg nincs második hullám: ez a mutató június óta alacsony szinten van.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.