Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

A német kormány ugyanakkor tovább tárgyal a lehetséges megoldásokról.

Angela Merkel szerint az ősszel elfogadott jogállamisági mechanizmus nagyon jó kompromisszum, erősítette meg a Privátbankár.hu-nak a német kormány egyik szóvivője.

Laptársunk kérdéseire válaszolva felidézte Angela Merkel múlt heti nyilatkozatát, amelyet a magyar-lengyel vétó témáját is érintő EU-csúcs után tett.

A kancellár ennek során kifejezte azon meggyőződését is, hogy a jogállamisági mechanizmus ügyében született egyezség, amit az Európai Parlamenttel közösen értünk el, nagyon jó és kiegyensúlyozott kompromisszum

- fogalmazott a szóvivő.

A válaszból arra lehet következtetni, hogy Berlin továbbra sem látja megalapozottnak a mechanizmust érintő magyar és lengyel kritikákat, valamint nem lát okot annak megváltoztatására.

Most kevés lehet a mosolyoffenzíva - Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban a Páneurópai piknik 30. évfordulóján, 2019. augusztus 20-án. Fotó: MTIMost kevés lehet a mosolyoffenzíva - Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban a Páneurópai piknik 30. évfordulóján, 2019. augusztus 20-án. Fotó: MTI

A kormányszóvivő laptársunknak felidézte Angela Merkel nyilatkozatának azt a részét is, miszerint Németország – mint az Európai Tanács soros elnökségét betöltő állam – további megbeszéléseket folytat Magyarországgal és Lengyelországgal a megoldás érdekében.

A válság azután robbant ki, hogy Magyarország és Lengyelország múlt hétfőn megvétózta a 2021-2027 közötti uniós költségvetést és a helyreállítási alapot magában foglaló jogalkotási csomagot a jogállamisági mechanizmus (az uniós pénzek kifizetésének jogállami feltételekhez kötése) miatt. A mechanizmusról november elején egyezett meg a német uniós elnökség az Európai Parlamenttel.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.    

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.