2p

Együtt reggelizett Varga Mihály és Matolcsy György - úgy tűnik, mintha minden rendben lenne a pénzügyminiszter és a jegybankelnök között.

Matolcsy György, a jegybank elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter ma reggel újra kiemelt stratégiai kérdésekben egyeztetett - ez az MNB szűkszavú közleményéből derül ki, amelyet az Mfor.hu szerkesztőségének küldtek. Azt írják: a megbeszélésen szóba került az infláció elmúlt időszakban látott csökkenése és felek megegyeztek abban, hogy a két intézmény továbbra is együttműködik a fenntartható növekedés megteremtése érdekében.

A közleményből további részletek nem derülnek ki, de egy beszédes fotót mellékeltek: ezen a pénzügyminiszter és a jegybankelnök látszólag teljes egyetértésben, kezet fogva mosolyog a kamerába:

Minden rendben, zökkenőmentes az együttműködés? Varga Mihály és Matolcsy György a 2024. február 13-i találkozón. Fotó: Pénzügyminisztérium
Minden rendben, zökkenőmentes az együttműködés? Varga Mihály és Matolcsy György a 2024. február 13-i találkozón. Fotó: Pénzügyminisztérium

Az utóbbi időben a pénzügyminiszter és a jegybankelnök viszonya nem volt felhőtlen: nagyjából 2019 ősze óta többször is előfordult, hogy Matolcsy György korábban szokatlan módon, nagy nyilvánosság előtt kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját. Ezzel együtt 2023 tavasza óta rendszeresen tartanak a mostanihoz hasonló egyeztetéseket. Tavaly ősszel egy panelbeszélgetés keretében ütköztették álláspontjaikat a felek, amiről itt tudósítottunk >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!